Vali Öztürk'ten Genç Girişimcilere Tavsiye: Ülke Hedeflerini Dert Edinelim

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiye’de son yıllarda girişimci sayısının artmasına rağmen, belirlenen ekonomik hedeflere ulaşmada yetersiz kalındığını söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Sezai Hazır ile Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Haktan Ömeroğlu'nu kabul eden Vali Öztürk, ülkenin kalkınmasına destek için hedeflerin dert edilmesini istedi. Ülke kaynaklarının yerinde kullanılması gerektiğini kaydeden Vali Öztürk, “Girişimciliğin, yeni işler ve fikirler ortaya atmanın önemini kimse inkar edemez. Aksine, önümüze konulan 2023 hedeflerine, 500 milyar dolar ihracat hedefine, 20 bin dolar kişi başı gelire kavuşmak için daha fazla iş fikirlerine ve projelere ihtiyacımız var. İşletmelerimize, firmalarımıza, küresel çapta rekabet edebilecek gücü ve beceriyi kazandırmamız şart. Bunun için merkezi yönetimden, yerel yönetimlere, üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarına, iş adamlarından bürokratlara kadar herkesin çaba göstermesi gerekir. Üniversitelerimiz, belediyelerimiz, bürokrasimiz, büyük küçük herkes gücü ve imkanı ölçüsünde bu hedefe odaklanmalı. Her ilin, ilçenin, köyün hedefleri olmalı ve mevcut durumundan en az iki katı daha yukarıya hedef koymalı. Çok geç kalmadan, bu hedeflerimize azami hangi ölçüde ulaşabiliriz onun yollarını aramamız ve bunu kendimize dert edinmemiz gerekir.” diye konuştu.

10 yıl sonrasının hedeflerine ulaşmak için ülkeyi bobyo- ekonomik anlamda bir üst lige çıkarmak gerektiğinin altını da çizen vali Öztürk şöyle konuştu: "Bunu başarmak için eğitim temelinin çok güçlü olması ve ekonomide bilginin ve yeniliğin önemini kavramamız gerekir. Biz ticareti, cesaretimiz ve pratik zekamızla yapıyoruz. Elbette bunlar da gerekli ancak bilgiyi ve yeniliği yok sayamaz, görmezden gelemeyiz. Bunları görmezden gelen ve bu 2 unsura değer vermeyip kendi doğrularıyla hareket eden işletmeler en küçük bir krizde batıp, yok oluyor.”

TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Sezai Hazır ise girişimcilik algısının güçlenmeye başladığını ancak bunun yeterli olmadığını savundu. Hazır, "Türkiye’de girişimciliğin yasal mevzuatlarla desteklenmesi gerekiyor. Ülke ekonomisinin dünya ekonomisine entegre olmasında eğitimin önemi küçümsenemez. Bu konuda üniversitelere de büyük görev düşüyor. Sadece girişimcilik dersi vermekle ülkeye yeni girişimciler kazandırmanın mümkün olmadığını düşünüyorum." dedi.

Hazır, girişimcilik ruhunun müfredata yerleştirilmesinin şart olduğunu vurguladı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile