Vali Şahin: Kütüphaneler Belediyelere Devredilsin

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, kütüphanelerin belediyelere devredilmesi gerektiğini söyledi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, kütüphanelerin belediyelere devredilmesi gerektiğini söyledi.

Şahin, 125. Yıl Halk Kütüphanesi‘nde düzenlenen 47. Kütüphane Haftası töreninde yaptığı konuşmada, içerisinde bulunan çağın, bilgi çağı olduğunu hatırlattı. Bilgi çağına ulaşmanın yolu kütüphanelerden ve kitaplardan geçtiğine işaret eden Şahin, "Ama günümüzde biraz bu işten uzağız." dedi.

Kitap okuma alışkanlığının bir hobi olduğunu ifade eden Şahin, şunları aktardı: "Buna küçük yaşta başlamakta yarar vardır. Bu işler 40 yaşından sonra pek istenilen anlamda olmuyor. Okumanın da adabı vardır. Kitap dümdüz okunup geçilmemeli. Aradan notlar almak, okuduğunu başkalarına anlatıp onun da yararlanmasını sağlamak gerekir. Kitap okuyanların sözleri delip geçen olmalı gelip geçen değil, yüreğe ulaşmalı. Eğer söz gönülden gelirse gönüle gider. İşte o zaman konuşmalarında hep gönülden giden sözler sarf edersin. Yoksa dilin ucundan konuşursan o gelip geçer. Kitap okuyanların konuşması delip geçer olmalı. Gelip geçen değil. Yürüğe ulaşmalı."

Kütüphanelerin belediyelere devredilmesi gerektiğini savunan Şahin, "Aslında ilerleyen yıllarda belki de 5 -6 yıl sonra kütüphaneleri belediyelere devredeceğiz. Devredilmesi de lazım. Kütphanecilik belediye ile ilgili işlerdir. Belediyenin olması gerekir. Devletin kütüphanelerle uğraşmasına hiç de gerek yok. İlerleyen günlerde inşallah devredilir ve daha kapsamlı nitelikli duruma gelir." şeklinde konuştu.

Kahvehane ve kıraathanelerde, kitap okuma ile kütüphane oluşumunu zorunlu hale getireceklerini vurgulayan Şahin, şunlaruı söyledi: "Önümüzdeki aylarda her açılan kıraathane ve kahvehanelerde mutlaka 100 temel eserin yarısının bulunma zorunluluğunu getireceğiz. En az 50 eser kütüphanede olacak, isteyen buradaki kitaplardan faydalanacak. Böylece kıraathanede biraz oyun oynayan kişi hiç olmazsa, kitaba da el atmış olacak."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile