Vali Sariibrahim, 'Taseli Bölgesinin Ekonomisini Her Bakimdan Canlandirmamiz Lazim'

Vali Sariibrahim, 'Taseli Bölgesinin Ekonomisini Her Bakimdan Canlandirmamiz Lazim'

Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim, Ermenek ilçesinde köy muhtarlari ile bir araya gelerek, yapilan yatirimlari inceledi ve sorunlari dinledi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ermenek ilçesini giden Vali Sariibrahim, Ahmet Kelesoglu Kültür Merkezi’nde köy muhtarlariyla bir araya geldi. Toplantida konusan Vali Hüseyin Engin Sariibrahim, bölgenin olaganüstü güzelliklere sahip fakat zorlu bir bölge oldugunu dile getirerek, her vesile ile Taseli bölgesini ziyaret etmeye çalistiklarini belirtti.

Bölgenin zorlu olmasinin yaninda insanlarinin da mücadeleci, daha çaliskan ve daha üretken olmasina olanak sagladigini ifade eden Vali Sariibrahim, “Her KÖYDES döneminde bu bölgeye belli bir miktar kaynak ayiriyoruz. Bu yilda Mayis ayi içerisinde KÖYDES paylari belli oldugunda köylerimize ayrilan paylari görebilecegiz. Bu bölgede tamamlanmamis yatirimlar var. Bu yarim kalmis yatirimlari Haziran ayi gibi tamamlamayi planliyoruz. Bu vesile ile hem bölgede yürütülen yatirimlari ve çalismalari bizzat yerinde görmek hem de çesitli nedenlerle tamamlanmamis yada yarim kalmis olan yatirimlarimizi vatandaslarimizin hizmetine bir an önce sunabilmek için yapilmasi gereken çalismalari planlamak ve hayata geçirmek için sizlerle bu toplantiyi gerçeklestiriyoruz. “dedi.

Konusmasinda KÖYDES projelerinin önemine de deginen Vali Sariibrahim, “KÖYDES kuruldugu 2003 yilindan bu yanan sayin cumhurbaskanimizin önderliginde ve liderliginde çok güzel ve hayirli hizmetlere imza atiyor. Bu cografyada gördügümüz sey su. Bu zorlu bölgede yasayan insanlarimizin yasam zorluklarini kolaylastirmak ve refah seviyelerini en yukarilara çikarabilmek için ekonomik girdiye ihtiyaç var. Yani bölge ekonomisini her bakimdan canlandirmamiz lazim. Badem ve zeytin gibi ekonomik degeri olan agaçlarin yayginlastirilmasi için elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Bölgemizde yasayan vatandaslarimizin ocaklarini tüttürebilmesi için elimizden gelen destegi vermeye devam edecegiz. Bunu hep birlikte ve hep beraber dayanisma ruhu içerisinde gerçeklestirmemiz lazim. Bu anlamda bize destek veren kamu kurum ve kuruluslarinin yöneticileri ve il genel meclis üyelerine tesekkür ediyorum" diye konustu.

Konusmasinin ardindan toplantiya katilan muhtarlara söz veren Vali Sariibrahim, köy muhtarlarinin ihtiyaç ve taleplerini dinledi. Toplantiya, Ermenek Kaymakami Fatih Erdogan, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Murat Alkan, Il Genel Meclisi Baskani Eyyup Çayir, Il Özel Idaresi Genel Sekteri Ali Yener Terlemez ve Il Genel Meclisi Üyeleri de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile