Vali Şentürk: Amacımız SHÇEK'da barınan çocuklarımıza aile ortamı sağlamak

Yozgat Valisi Necati Şentürk, amaçlarının, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nda (SHÇEK) barınan çocuklara aile ortamını sağlamak olduğunu söyled

Yozgat Valisi Necati Şentürk, amaçlarının, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nda (SHÇEK) barınan çocuklara aile ortamını sağlamak olduğunu söyledi.

SHÇEK Yozgat Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocukların aile ve ev ortamında büyümelerini sağlamak amacıyla yapılan Sevgi Evleri'ni ziyaret eden Yozgat Valisi Necati Şentürk, yetkililerden bilgi aldı. Şentürk, burada kalan çocuklarla bir süre sohbet etti.

Vali Şentürk, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Yozgat Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocukların aile ve ev ortamında büyümelerini sağlamak amacıyla Sevgi Evleri'nin yapıldığını belirtti. Şentürk, "Yetiştirme yurdunda çocuklarımız toplu olarak kalıyorlardı. Fakat hükümetimizin aldığı kararla bu çocuklarımızı da ev ortamında, ev kültürü ile yetiştirmek onların sağlıklı bir şekilde yetişmelerini, büyümelerini, fiziki gelişmelerini, psikolojik ve ruhsal gelişimlerini tamamlamak için daha uygun ev ortamlarında yetişmesi için alınan bir tedbirdir. Bunlar sevgi evleridir." dedi.

TOKİ tarafından 2008 yılı Nisan ayında iki kat üzerine yapılan dairelerin son derece modern bir şekilde dizayn edildiğini ifade eden Vali Şentürk, "Çocuklarımızın rahatı ve konforu için tasarlanan her şey burada oluşturulmuştur. Belki de çoğu evlerimizde olmayan özellikler buradaki sevgi evlerimizde mevcuttur. Burada kalan çocuklarımızın en iyi şekilde aile ortamında yetişmesini sağlamak istiyoruz. Henüz resmi olarak açılışı yapılmadı. Fakat şu anda hizmet vermeye başladı. Sevgi evlerinde şimdilik 36 çocuğumuz kalmaktadır. Kapasite olarak 60 çocuğumuz burada rahatlıkla kalabilecektir." diye konuştu.

Vali Şentürk, 6 daireden oluşan Sevgi Evlerinin, 13-18 yaş arasında yaklaşık 60 çocuk kalabilecek kapasiteye sahip olduğuna dikkat çekti. Şentürk, şöyle dedi: "İki kat üzerine yapılan daireler bir villa görünümü oluştururken, çocuklar üst kattaki odaları yatakhane olarak kullanacak. Alt katı ise mutfak, bilgisayar odası, oturma ve dinlenme ile evde bakımı anne odaları şeklinde kullanacak. Spor ve sosyal tesislerin yanı sıra sinema ve konferans salonu da son derece modern ve konforlu olarak çocuklarımızın hizmetine sunulmuştur. Yıldız verecek olursak, her halde 4-5 yıldız vermemiz doğru olur diye düşünüyorum. Bizim çocuklarımızın imkanından, buradaki çocuklarımızın imkanı daha konforlu diyebiliriz. Çocuklarımız, okullarına, kiralanan servis aracıyla götürülüp getirilmekte ve bu yönde bir ulaşım problemi yaşamıyorlar. Yine lise 3 ve lise 4. sınıfta okuyan öğrencilerimiz anlaşmalı olduğumuz dershanelerde üniversite sınavlarına hazırlanma bakımından ders veriliyor."

Sevgi Evlerinde bulunan görevliler tarafından çocukların her türlü sıkıntıları ve sorunları ile bire bir ilgilenileceğini ifade eden Vali Şentürk, "Her evimizde 3 görevlimiz bulunacak. Bir görevlimiz anne vazifesi yapacak. Bu çocuklarımızın yemeğini, bulaşıklarını ve diğer ihtiyaçlarını karşılayacak. Gece saat 22.00'ye kadar bir erkek görevlimiz bulunacak. O saatten sonra başka bir ikinci görevli görev yapacak. Çocuklarımızın her türlü sağlık sorunları ve psikolojik sorunlarıyla, ihtiyaçları olsun ya da olmasın görevlilerimiz tarafından yakından ilgileniliyor." şeklinde konuştu.

Sevgi Evleri ziyaretine Yozgat Valisi Necati Şentürk'ün yanı sıra Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Engin Ünalan, Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, Sağlık Müdürü Mustafa Uyanık, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Doğan da katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile