Vali Sezer, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü'nde Gazetecilerle Kahvaltida Bir Araya Geldi

Vali Sezer, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü'nde Gazetecilerle Kahvaltida Bir Araya Geldi

Edirne Valisi Yunus Sezer, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, gazetecilerin çok önemli bir kamu görevini yerine getirdigini ifade etti.

Gazetecilerle kahvaltida bir araya gelen Edirne Valisi Yunus Sezer, basinin önemine degindi. 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Vali Sezer, basin mensuplariyla tokalasarak, haberciligin önemine dikkat çekti. Basinin Edirne’nin hangi kösesinde olursa olsun nefes gibi oldugunu ve herkesin gören gözü oldugunu söyleyen Vali Sezer, "Tüm basinin belli haberleri dile getirirken büyük çaba sarf ettigini ve haberciligin büyük bir emekle olustugunun farkindayiz. Hastaneye gidiyoruz ordalar, bir olay oluyor bizden önce gidiyorlar. Burada toplumun hassasiyetlerini idarenin görmesi için çaba sarf ediyorlar. Tüm çalisan gazetecilerimize sükranlarimi sunuyorum. Hakkiniz ödenemez" dedi.

Diger boyuta bakildiginda dünyanin farkli bir mecraya gittigine deginen Vali Sezer, "Dünyanin çesitli yerlerinde çok büyük olaylarla, krizlerle karsi karsiyayiz. Resimlere ve haber akislarina baktigimiz zaman aslinda dünyanin bir özeti gibidir. Artik neredeyse herkese tebessüm ettiren olumlu haberleri çok az görür hale geldik. Hem bireysel, hem toplumsal, hem de devletler bazinda uluslararasi alanda olumlu haberler gittikçe azaliyor. Savas, siddet gibi olumsuz haberlerin arttigini görüyoruz" dedi.



“2024 yilinin tebessüm ettiren bir yil olmasini diliyorum"

Yeni bir yila girildigini ve 2024 yilinin hem Edirne, hem ülke, hem de dünya açisindan daha güzel haberlerin ön plana çiktigi, herkesi tebessüm ettiren olaylarin oldugu bir yil olmasini dileyen Vali Sezer, "Edirne’de çalisan gazetecilerimizi kendi çalisma arkadaslarim olarak görüyorum. Gerçekten de olusturduklari haberleri tek tek takip ediyor ve önemsiyorum. Aslinda toplumu ve bir sehri yönetmek, o sehrin nabzini tutmak demektir. Sehrin nabzini da gazetecilerle tutabiliyoruz. Sosyal medya ve saha ziyaretleri ile bunlari görebiliyoruz. Çok fazla saha ziyareti ve ona göre sehirde nabiz tutma, sehri dogru yönetmenin en temel sartlarindan birisidir. Bu manada da yapmis oldugunuz habercilige çok deger verdigimizi bilmenizi isterim. Yaptiginiz haberlerin hepsini takip ettigimizi bilmenizi isterim. Hem sizleri, hem yaptiginiz haberleri çok önemsiyoruz. Bazen bir kisiyi ilgilendiren haberler oluyor, ama temeline indiginiz zaman bunun toplumun birçok kesimini ilgilendirdigini görüyorsunuz. Buradan bir örneklem alip bir uygulamayi harekete geçirdiginizi görüyorsunuz" ifadelerine yer verdi.

"Çok önemli bir kamu görevini yerine getiriyorsunuz"

Gazetecilerin çok önemli bir kamu görevini yerine getirdigini belirten Sezer, basina destek olmak ve her türlü yardim için ellerinden geleni yapacaklarini söyledi.



Düzenlenen program toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile