Vali Sezer'den Hastanedeki Yangina Iliskin Açiklama Açiklamasi 'Büyük Oranda Kontrol Saglanmis Durumda'

Vali Sezer'den Hastanedeki Yangina Iliskin Açiklama Açiklamasi 'Büyük Oranda Kontrol Saglanmis Durumda'

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’nin çati katinda çikan yanginin kontrol atina alindigini, sogutma çalismalarinin devam ettigini söyledi.

Edirne Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’nde çati katinda çikan yangin kisa sürede büyüdü. Bölgeye itfaiye AFAD ekipleri sevk edildi. Hastanenin 9. katinda bulunan hastalar tahliye edildi. Itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altina alindi.

Vali Yunus Sezer ve beraberindekiler bölgeye gelerek inceleme yapti. Ekiplerden bilgi alan Vali Sezer, yanginin büyük oradan kontrol altina aldigini ve sogutma çalismalarinin devam ettigini aktardi. 9. katta çocuk servisi oldugunu söyleyen Sezer, “Burada risk almamak adina onlara alt katlara rektörümüzle bashekimimizle alt katlara aldik. Alti tane çocugumuz da devlet hastanesine o sevk edildi. Herhangi bir yaralama, herhangi bir hastalara etki eden bir durum yok. Su an itibariyle de büyük oranda yanginla ilgili kontrol saglanmis durumda. Ama sogutma devam ediyor. Sebebiyle ilgili olarak tabi yangin bittikten sonra itfaiyemiz gerekli raporu düzenleyecektir. Su an itibariyle yani yangini söndürmesiyle daha çok mesgul oluyorlar. Yani belki oradaki elektrik aksamindan olabilir ya da baska sey olabilir. Onunla ilgili net bir sey rapor sonucunda ortaya çikacak” dedi.

Rektör Erhan Tabakoglu’da hastalarin yangindan etkilenmesi söz konusu olmadigini ifade ederek, "Biz sadece en üst kati tedbir amaçli olarak alt katlara tahliye ettik. Su an hastalarimiz etkileyen bir durum söz konusu degil” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile