Vali Sezer Tarihi Konaklari Inceledi

Vali Sezer Tarihi Konaklari Inceledi

Edirne Valisi Yunus Sezer, Kaleiçi semtinde bulunan yenileme çalismalari devam eden ve koruma altindaki diger tarihi konaklarda incelemelerde bulundu.

Eski Ticaret Borsa binasinin bulundugu alanla ilgili temizlik ve düzenleme yapilmasi talimati veren Vali Yunus Sezer, tarihi konaklarin sehrin kültürel hafizasina büyük katki sagladigini, yasatilmasi noktasinda çalismalarin titizlikle yürütülmesi gerektigini belirtti.

Vali Sezer ayrica il merkezinde faaliyet gösteren Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Merkezi’ni (SODAM) ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Il merkezinde bulunan 3 ayri SODAM merkezini de ziyaret eden Vali Sezer, buralarda yürütülen egitim çalismalari, sosyal faaliyetler, istihdam ve egitim kapasiteleri ve yeni açilmasi planlanan kurslar ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Bilgin Özbas ile SYDV Vakfi M. Tezcan Fidan’dan bilgiler aldi.

Kurslara katilan kadinlar ile sohbet ederek bir ihtiyaçlarinin olup olmadigini da soran Vali Yunus Sezer, “Sizlerin üretimin içerisinde aktif olarak yer almaniz bizler için çok degerlidir. Bu tür egitimlere istirakiniz gerek aile ekonominiz ve gerekse ülke ekonomimize katki olarak çok önemli bir kazanimdir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile