Vali Sonel, Kurban Bayrami'nda Yetim Ve Öksüzleri Unutmadi

Vali Sonel, Kurban Bayrami'nda Yetim Ve Öksüzleri Unutmadi

Ordu Valisi Tuncay Sonel, yetim ve öksüz çocuklara gönderilmek üzere, hayirseverlerin de destegi ile alinan kurbanlik koçlari hazirladi.

Her Kurban Bayrami’nda oldugu gibi bu yil da yetim ve öksüz çocuklara bayram sevincini yasatmak isteyen Vali Tuncay Sonel, hayirseverlerin destegi ile alinan kurbanlik koçlari, yetim ve öksüz çocuklara gönderilmek üzere kendi elleri ile hazirladi. Beraberinde, Il Tarim ve Orman Müdürü Kemal Yilmaz ile birlikte kurbanlik koçlarin bulundugu agila giden Vali Sonel, yetim ve öksüz çocuklara verilecek kurbanlik koçlari seçti.

Kinali ve kurdele ile süslenen kurbanlik koçlari, yetim ve öksüz çocuklara göndermek üzere hazirlayan Vali Tuncay Sonel, “Geçen yillarda oldugu gibi bu yil da Kurban Bayrami’nda hayirsever dostlarimizin katkilariyla yetim ve öksüz evlatlarimiz için kina yakilmis ve kurdele ile süslenmis koçlarimizi hazirladik. Allah hayirsever dostlarimizin hayrini kabul etsin” dedi.



Uygulama her yil devam ediyor

Yetim ve öksüz çocuklarin bayrami daha güzel ve mutlu yasamalari için, bu uygulamanin her Kurban Bayrami’nda yapildigina dikkat çeken Vali Sonel, “Ordu genelinde bizim göreve basladigimizda 2 bin 112 yetim-öksüz evladimiz vardi. Hayirseverlerimizin katkilariyla alinan bu kinali koçlar, yetim ve öksüz evlatlarimizin Kurban Bayramini daha güzel yasamasi için evlerine birakilacak. Müftülügümüz koordinesinde dini vecibelere uygun olarak gereken yapilacak” ifadelerine yer verdi.

“Bayram heyecanini yasamalarini istiyoruz”

Vali Tuncay Sonel, söyle devam etti:

“3 yildir Ordu’da bu uygulamayi sürdürüyoruz. Kinali koçlari üçüncü yilimizda da yine ayni isletmeden aldik. Isletme sahibimiz de bizlere çok yardimci oldu. Allah razi olsun kendisinden. Çok da güzel bakmis koçlara. Yine çok basarili ve çaliskan Il Tarim ve Orman Müdürümüz var. Kemal Müdürüm ve ekibinden de Allah razi olsun. Ordu’muzun yaylalarinda beslenmis koyunlari, koçlari güzel bir sekilde seçtiler. Bu kinali koçlar, Kurban Bayrami öncesinde yetim ve öksüz evlatlarimizdan bakabilecek olanlar yani bahçesi, evi müsait olanlara bir iki gün öncesinden gönderecegiz. Istiyoruz ki kinali koçlarina sarilsin, bir bayram heyecani yasasinlar. Daha sonra kurbanin tüm vecibeleri yerine getirilecek. Allah kabul etsin.”

6 Subat depremi nedeniyle Kurban Bayrami’nin bu yil biraz buruk kutlanacagini ifade eden Vali Sonel, hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

3 yil önce Ordu’daki 2 bin 112 yetim ve öksüz çocugun istekleri yerine getirilmisti

Vali Tuncay Sonel, 3 yil önce Ordu’da göreve basladiginda, il genelinde tespit ettirdigi 2 bin 112 yetim ve öksüz çocuga birer mektup göndererek, ‘eger, annen ya da baban hayatta olsaydi özlemini çektigin, annenden veya babandan isteyecegin sey ne olurdu? Bunu da bana yazarsan çok memnun olacagim’ diye yazarak, çocuklardan isteklerini ögrenmis ve kendisine iletilen tüm talepleri yerine getirmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile