Vali Toprak’tan Saldırı Bölgesine Ziyaret

Vali Toprak’tan Saldırı Bölgesine Ziyaret

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 10 Eylül 2012’de gece saatlerinde bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından düzenlenen saldırının son anda önlendiği ve teröristlerin etkisiz hale getirildiği Hani ilçesi ile geçtiğimiz günlerde saldırı düzenlenen Dicle ilçesini ziyaret etti.

İlçe girişinde Hani Kaymakamı İsmail Şanlı tarafından karşılanan Vali Toprak, ilk olarak Hani Hükümet Konağı’na geçerek, Kaymakam Şanlı ile bir süre görüştü. Hükümet Konağı çıkışında Hanili vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinleyen Vali Toprak, daha sonra Hani İlçe Emniyet Amirliği’ne geçerek, burada görevli personele geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yetkililerden saldırı hakkında bilgi alıp, MOBESE Kontrol Merkezi’nde olayla ilgili görüntüleri inceleyen Vali Toprak, düzenlenmek istenen hain saldırının emniyet güçlerinin koordinasyon içerisinde büyük bir dikkatle çalışması neticesinde başarıya ulaşmadan etkisiz hale getirildiğini kaydederek, bu gibi saldırılara karşı her zaman hazır şekilde görev yapmak gerektiğini vurguladı.

Hani İlçe Emniyet Amirliği’nde görevli personelle sohbet eden Vali Toprak, daha sonra Dicle ilçesine hareket etti. İlçe girişinde Kaymakam Çağlayan Kaya tarafından karşılanan Toprak, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne geçerek, burada geçtiğimiz günlerde teröristler tarafından Polis Özel Hareket Timleri’ne yönelik düzenlenen saldırı hakkında bilgi aldı. Saldırı esnasında görevli polis amir ve memurlarıyla olayın nasıl gerçekleştiği konusunda sohbet eden Vali Toprak, saldırı neticesinde hiçbir güvenlik görevlisinin ve vatandaşın incinmemesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ilçede görevli tüm güvenlik personeline başarılı ve fedakarca çalışmalarından dolayı teşekkür ederek ilçeden ayrıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile