Vali Tutulmaz 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayrami'ni Kutladi

Vali Tutulmaz 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayrami'ni Kutladi

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini nedeniyle kutlama mesaji yayimladi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle kutlama mesaji yayimlayarak 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutladi. Tutulmaz’in mesaji söyle;

“19 Mayis 1919, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikisiyla birlikte Anadolu’da özgürlük ve bagimsizlik atesinin yakildigi, Kurtulus Savasimizin basladigi gün, ilk adim ve bizleri Cumhuriyetle bulusturan, tarihin akisini degistiren sanli tarihimizin önemli bir dönüm noktasidir. Atatürk’ün önderliginde asil milletimiz ve kahraman ordumuzca milli birlik ve beraberlik ruhu ile binlerce sehit verilerek, büyük bedeller ödenerek yürütülen ve bizleri zaferle bulusturan Kurtulus Savasinda, her türlü yokluk ve imkansizliga ragmen vatansever bir milletin neleri basarabilecegi tüm dünyaya ilan edilmistir. Atatürk’ün Samsun’da istiklal mesalesini yakarak baslattigi, asil bir milletin hür ve bagimsiz yasama iradesini, azim ve kararliligini tüm dünyaya gösterdigi, her safhasi kahramanliklarla dolu milli mücadele büyük bir inançla yürütülmüs, zaferle taçlanan bu destansi mücadele sonucunda büyük ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temelleri atilmistir. Büyük önder Atatürk büyük zorluklara kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletini gelecegimizin mimarlari, aydinlik yarinlarimizin güvencesi, umudumuz Türk gençligine emanet ederek onlara verdigi degeri, duydugu güveni, inancini ve sevgisini göstermistir. Gelecegimize yön verecek erdemli Türk Gençligi; bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da kendisine emanet edilen bu aziz vatana, Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çikacak, koruyacak, kollayacak, gözetecek, hep daha ileriye tasiyarak gelecek nesillere aktaracak, üzerine düsen görev ve sorumlulugu yerine getirecektir. Onlara güveniyor, yürekten inaniyoruz. Yarinlarimizin güvencesi, yüksek ideallere sahip sevgili gençlerimiz, milli ve manevi degerlere gönülden bagli, temel hak ve özgürlüklere saygili, kisilikli, çok çalisan, arastiran, üreten, sorgulayan, donanimli, teknolojiyi kullanan, kendini yenileyen ve gelistiren bireyler olarak ülkemizi gelecege güvenle tasiyacak, milli birlik ve beraberligimizi, bütünlügümüzü bozmak isteyenlere asla firsat vermeyecektir. Atatürk’ün liderliginde asil milletimizin kahraman ordumuzla birlikte Kurtulus Savasinda tek vücut halinde sergiledigi azim, inanç ve kararliligin unutulmamasi, ülkemizin hep daha ileriye gitmesinde, basariya ulasmasinda, büyük ve güçlü olmasinda en önemli örnek ve etken olacaktir. Bu duygu ve düsüncelerle; Basta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere aziz vatanimiz için canini feda eden tüm sehitliklerimize, kahraman gazilerimize rahmet, minnet ve sükranla aniyor, aziz milletimizin saygideger halkimizin ve sevgili gençlerimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile