Vali Varol, 'Telafide Ben De Varim' Diyen Ögretmen Ve Ögrencilerle Bulustu

Vali Varol, 'Telafide Ben De Varim' Diyen Ögretmen Ve Ögrencilerle Bulustu

Telafide Ben de Varim" programi kapsaminda yürütülen faaliyetlere katilmak üzere Diyadin’e giden Vali Dr. Osman Varol, ögrencilere atölye çalismalarinda eslik etti.

Milli Egitim Bakanliginca ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde egitim gören ögrenciler ve özel çocuklar için hazirlanan, 5 Temmuz’da baslayan ve 31 Agustos’a kadar devam edecek olan "Telafide Ben de Varim" programi kapsaminda, 120 ögrenci, 25 ögretmen ve 30 velinin katilimiyla Diyadin Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinliklere katilan Vali Varol ögrenciler, ögretmenler ve veliler ile bir araya geldi.

Korona virüs pandemisi dolayisiyla kimi zaman uzaktan kimi zaman yüz yüze yürütülen 2020-2021 egitim ögretim yilinin tamamlanmasinin ardindan 1 buçuk yili kapsayan Ulusal Destekleme Programi’nin (UDEP) yaz tatili bölümü olan "Telafide Ben de Varim" programi basladi.

Siber güvenlik, enstrüman egitimleri, robotik kodlama, cografya etkinlikleri, görsel sanatlar, doga okulu, bilim kesifleri, halk oyunlari egitimi, beden perküsyonu ve hayatin içinde müfredat gibi 500 bine yakin etkinlikten olusan; ögrencilerin ilgi, yetenek ve ihtiyaçlarina uygun seçimler yaparak diledikleri içerikten yararlanabilecegi zenginlestirilmis program kapsaminda uygulanan çalismalarda ögrencilere eslik eden Vali Varol, “Oltami Yapiyorum, Balik Tutuyorum” atölyesinde ögrencilerle olta yapimi hakkinda bilgi alarak olta yapti ve çocuklarla birlikte yaptiklari oltalari rast gele diyerek Diyadin’in soguk sulari ile bulusturdu.

Ardindan badminton oynayan çocuklara katilan Vali Varol, kiyasiya geçen ve kazananin dostluk oldugu müsabakalari büyük bir heyecanla izledi. Badminton müsabakalarinin ardindan sanatsal ve akademik gelisimin desteklendigi atölyeleri ziyaret eden Vali Varol, büyük bir dikkatle takip ettigi deneylerin ardindan ebru sanatinin inceliklerini çocuklardan dinleyerek ögrencileri tebrik etti.

Gönüllülük esasina göre ögrenciler, ögretmenler ve velilere yönelik egitim faaliyetlerini içeren programda egitim faaliyetlerinin "fiziksel", "sosyal duygusal", "akademik gelisim" ve "özel egitim alani" olmak üzere dört ana temaya uygun planlandigini belirten Vali Varol, "Telafide Ben de Varim" programi ile ögrencilerin gelisiminin çok boyutlu olarak desteklendigini ifade etti.

Daha sonra çocuklarla gökyüzü ile bulusturmak üzere büyük bir emek ve hassasiyetle tasarimlarini ortaya koyduklari ve ayni zamanda fen bilimlerinin temel ilkelerini de yaparak yasayarak ögrendikleri uçurtma yapim atölyesini ziyaret eden Vali Varol, uçurtma yapan ögrencilerle bir süre sohbet ederek "Telafide Ben de Varim" programi deneyimlerini dinledi.

Ziyaretinde Vali Dr. Osman Varol’a, Diyadin Kaymakam V. Alper Balci, Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin ile Ilçe Protokol Üyeleri eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile