Vali Vedat Büyükersoy Muş'tan Ayrıldı

Vali Vedat Büyükersoy Muş'tan Ayrıldı

Muş Valiliği görevinden merkez valiliğine alınan Vedat Büyükersoy, kurum amirleriyle bir araya gelerek helâlık isteyerek, şehirden ayrıldı.

Mayıs 2013 tarihinde Ankara Vali Yardımcılığı görevini yürütürken Muş Valiliği’ne atanan Vedat Büyükersoy, Resmi Gazete’de yayınlanan kararla merkez valiliğine atanması sebebiyle kurum personelleriyle vedalaştı. Gün itibariyle kurumlara veda ziyaretleri gerçekleştiren Vali Vedat Büyükersoy, daha sonra valilik toplantı salonunda kurum çalışanlarından helallik istedi. Ardından Vali Büyükersoy, adına verilen veda yemeğine katıldı.

İl Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay İsmail Işık, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Şengönül, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Vali Yardımcısı Ercan Öter, Vali Yardımcısı ve Hasköy Kaymakamı Hüseyin Göktürk, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, kurum kuruluş müdürleri ve çok sayıda çalışanın katıldığı programda bir konuşma yaparak helalık isteyen Vali Büyükersoy, “Muş’ta yaklaşık 2,5 yıl önce göreve başladım. Sağ olun beni havaalanında karşıladığınız günü bugün gibi hatırlıyorum. Göreve başladığım günden bugüne 2,5 yıl hızlıca geçti. 2,5 yılda sizlerle birlikte hizmet ettik. Acı tatlı günlerimiz oldu. Başarılarımız olduğu gibi başarısızlıklarımız da oldu. Eğitimden sağlığa, spor tesislerinden köy yollarına, bağ yollarına kadar birçok alanda birlikte hizmet ettik. Muş halkının huzur içinde yaşaması için polisimiz ve jandarmamızla gece gündüz demeden çalıştık. Bütün bu hizmetler, yapmamız gereken hizmetlerdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Muş’a yatırımcıların gelmesi için sürekli görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Vali Büyükersoy, “Muş ilimize istihdam gelsin diye yatırımcılarla görüştük, ancak özellikle 6-7 Ekim hadiseleri yatırımcıların cesaretini kırdı, arzu ettiğimiz başarıyı yakalayamadık. Özellikle ağaçlandırma konusunda yetersiz kaldık. 2002 yılında OHAL uygulamasının kaldırılması ile başlayan ve 2013 yılında belirgin hale gelen çözüm sürecinde bireysel haklarda devrim niteliğindeki değişiklikler oldu. Her fırsatta sevincimizi dile getirdik, hukuk âleminde yapılan değişiklikler ile bireysel hak ve özgürlük alanında gerçekleştirilen düzenlemeler ile ülkemizin nasıl güçlendirdiğini dile getirdik” ifadelerini kullandı.

Şiddete başvurmanın demokratik bir eylem olmadığını her defasında aktardıklarını kaydeden Vali Büyükersoy, “Hiçbir çağdaş ülkede yakıp yıkmanın, insanlardan haraç istemenin, molotof atmanın, insanları tehdit etmenin, birilerinin yüzlerini kapatarak elinde roketatar ve uzun namlulu silahlarla gezmesinin ve insanları öldürmesinin kabul edilemeyeceğini, bu fiillerin çözüm süreci ile ilgisinin olmadığını ve müsaade edilemeyeceğini ifade ettik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diye inandık. Bulanık Çataklı köyünde 10 çocuk dağa kaçırıldığında ya da kaçtığında, o köye çocukların aileleri ile görüşmeye gittik. Defalarca muhtarı aradık. 10 çocuktan 7 döndüğünde ailelerinden fazla biz sevindik. Vatandaşlarımızla olan ilişkilerimizde onları patronlarımız olarak gördük. Demokraside milletin patron olduğuna hep candan inandık. Her zaman empati yaptık. Makama gelene dayımız, teyzemiz ve kardeşimiz değil, o kapıdan bizzat kendimiz girmişiz gibi samimiyetle karşıladık ve problemlerini yasalar çerçevesinde çözmeye çalıştık” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Ercan Öter, Belediye Başkanı Feyat Asya ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Çalışkan’ın Vali Vedat Büyükersoy’a hediye takdimlerinin ardından program sona erdi. Daha sonra Vali Vedat Büyükersoy, Ankara uçağı ile Muş’tan ayrıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile