Vali Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi '2 Bin 200 Aktif Covid-19 Hastasinin 70 Tanesi Hastanede Yatiyor'

Vali Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi '2 Bin 200 Aktif Covid-19 Hastasinin 70 Tanesi Hastanede Yatiyor'

Vali Yardimcisi Vedat Yilmaz, Kastamonu’da 2 bin 200 aktif korona virüs hastasinin oldugunu belirterek, hastalardan 70’inin hastanede yattigini söyledi.

Mahalle ve köy muhtarlarinin katilimi ile Merkez Ilçe Muhtar Toplantisi, Kastamonu Vali Yardimcisi Vedat Yilmaz baskanliginda Kastamonu Halk Egitim Merkezi Toplanti Salonu’nda gerçeklestirildi.

Toplantinin açilisinda konusan Vali Yardimcisi Vedat Yilmaz, korona virüse karsi muhtarlardan destek beklediklerini belirterek, “Basindan takip ediyorsunuzdur. Tedbirlere bireysel olarak dikkat edilmesi gerekiyor. Mümkün oldukça kendi sagligimiz için mesafeyi korumamiz lazim. 50 yas üzeri ve kronik rahatsizligi olan sahislar agirlikli olmak üzere hatirlatma dozlarinin olmasi tavsiye ediliyor. Bu su demek, son asinin üzerinden 6 ay geçmis olan kisilere asi yapiliyor. Eski günlere dönmek ist emiyoruz. Özellikle asi çok güçlü bir tedbir. Asilamada yüzde 100’e ulasamadik. Insanlara zorla asi yaptiramiyorsun. Asilamada en az 2 asi olanlarda oranimiz yüzde 84-85 civarinda. Elimizde asilmalarimiz var. Asi günü gelenlerin asi olmasi gerekiyor. Su anda 2 bin 200 insan aktif Covid-19 hastasi. Bunun yaklasik 70 tanesi hastanede tedavi görüyor. Digerleri evlerinde tedavi görüyorlar. Özellikle çok süratli bir sekilde ilerliyor. Buradaki sikinti su; bu sefer 2 alt varyant birden var. Simdi BA-4 ve BA-5 varyantlari var. Dolayisiyla yogun bir sekilde bulasiyor. Hava sartlarinin iyi olmasi bir avantaj ama Ekim’den, Kasim’dan sonra daha riskli bir durum olabilir. Herkese saglikli günler diliyorum. Daha önceki dönemlerde oldugu gibi siz muhtarlarimizin bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Toplantida muhtarlar, sorunlarini dile getirdi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Dernegi Baskani Muammer Yapicioglu, yasanan sel felaketinin ardindan yapilan çalismalardan ötürü devlet büyüklerine tesekkür ederek, “Malumunuz Covid-19 yine ayaklandi. Buna bagli olarak yine tedbirlerin alinmaya baslandigini görüyoruz. Insallah bu süreci de hafif atlatiriz. Bu yüzden herkesi koronavirüs tedbirlerine uymaya davet ediyoruz” dedi.

Merkez Budamis Mahallesi Muhtari Hüseyin Karabacakoglu ise, yasanan afetten dolayi geçmis olsun dileklerini sunarak, “Bizim sorunumuz Karaçomak Deresi. Son yasanan afetten dolayi 100-150 metre genisleme yasandi. Karaçomak Deresi’nin islahi için ilgili kurumlara müracaat ettik. Bu konunun hizlandirilmasini talep ediyoruz. Gerçekten Kastamonu büyük bir tehdit altinda. Karaçomak Deresi’nin islahinin acilen yapilmasini istiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile