Vali Yavuz Basin Bayrami'ni Kutladi

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni kutladi.

Yavuz, mesajinda, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami‘nin basinda sansürün kaldirilisinin yildönümünün yani sira basin bayrami olarak kutlanmakta oldugunu belirtti.

Türkiye’de halen 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü, 3 Mayis Dünya Basin Özgürlügü Günü ve 24 Temmuz Sansürün Kaldirilmasi ve Basin Bayram olarak kutlanmasinin Türkiye’de yazili, görsel ve isitme yayinlarin geldigi önemli konumu göstermekte oldugunu ifade eden Yavuz, sunlari kaydetti:

“Toplumsal degerlere saygili, kisisel hak ve özgürlükleri temel görev sayan, halkin dogru ve tarafsiz haber alma ihtiyacini karsilayan basin kuruluslari demokrasinin güçlenmesine büyük katki saglamaktadir. Toplumdaki çok sesliligin ve düsünce özgürlügünün gelismesinde ve korunmasinda çok önemli görevler ifa eden basin mensuplarimizin: sorumluluklarinin bilinciyle hareket etmeleri, hukukun evrensel standartlarina bagli kalmalari ve basin özgürlügünün istismar edilmemesinin yani sira; dogru haber verme, tarafsizlik, özel hayata ve kisi haklarina saygi gibi ilkelerin de gözetilmesi büyük önem arz etmektedir. Basinimizin degerli mensuplarinin bu güne kadar oldugu gibi bundan sonra da bu ilkeleri üstün tutacagina inancim tamdir. Bu duygu ve düsüncelerle Basinda Sansürün Kaldirilisinin yildönümü, Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatini kaybeden degerli basin mensuplarini rahmetle aniyor, Basin camiamizin tüm mensuplarina saglik, afiyet ve mutluluklar diliyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile