Vali Yazici Açiklamasi' Depremzedelerin Ihtiyaçlarini Karsilamak Için Çalismalarimiza Devam Ediyoruz'

Vali Yazici Açiklamasi' Depremzedelerin Ihtiyaçlarini Karsilamak Için Çalismalarimiza Devam Ediyoruz'

Depremzedelerle ilgili çalismalarin degerlendirildigi toplantida konusan Antalya Valisi Ersin Yazici, “Hem afet bölgesindeki hem de sehrimizde misafir ettigimiz depremzede vatandaslarimizin her türlü ihtiyacini karsilamak için çalismalarimiza devam ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan tüm Türkiye’de oldugu gibi Antalya’da depremzedeler için çalismalar devam ediyor. Depremzede vatandaslarin yaralarini sarmak için çalismalarina araliksiz devam eden Vali Ersin Yazici, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Vali Yardimcisi Yalçin Sezgin, ilçe belediye baskanlari ve kurum müdürlerinin katilimiyla Afet Koordinasyon Toplantisi gerçeklestirdi.

Toplantiya tüm Islam aleminin Miraç Kandilini kutlayarak baslayan Vali Yazici, " Sehrimize gelen depremzede vatandaslarimizin sayisi her geçen gün artiyor. Otel, kamu misafirhaneleri, KYGM yurtlarinda kalanlar haricinde simdiye kadar kendi imkanlariyla sehrimize gelen depremzedelerle birlikte Antalya’mizda çok sayida depremzede vatandasimiz var. Sehrimize gelen misafirlerimizi ilk etapta kamu misafirhanelerimize aldik. Kamu misafirhanelerimiz dolunca otellerde depremzedelerimiz için açilan yerlere ve daha sonrada belli bir kismini yurtlarimiza yerlestirdik. Kapali olan otellerimiz bizden açmak için süre istedi. Bu noktada depremzede vatandaslarimizin magdur olmamasi için gelen depremzedelerimizi Burdur, Isparta ve Konya’daki KYGM yurtlarimiza yerlestiriyoruz. Depremin ilk günlerinde de depremzede vatandaslarimiz için bölgeye sehrimizden otobüsler gönderip getirdigimiz vatandaslarimizi Konya ve Isparta’daki yurtlarimiza yerlestirdik”diye konustu.

"Yardim elimizi uzatacagiz"

Depremin ilk gününden itibaren Antalya olarak seferber olduklarini söyleyen Vali Yazici, “Afetin ilk gününden itibaren büyüksehir belediyemiz, belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluslarimiz bölgede seferber oldu, olmaya da devam ediyorlar. Maalesef çok büyük bir afet yasadik. 13,5 milyon vatandasimiz etkilendi. Bölge çok soguk. Olumsuz sartlar var. Biz oradaki yapilan hizmetleri aksatmadan buraya gelen vatandaslarimiza da yardim elimizi uzatacagiz. Sehrimize gelen misafirlerimizin yeme içme ve barinma hizmetlerini en iyi sekilde temin etmeliyiz. Çalismalarimiz devam ediyor. Saglik konusunda iyiyiz. Birçok depremzede vatandasimiza psikososyal destek hizmeti veriyoruz. Insallah çalismalarimizla vatandaslarimizin daha da çok yaninda olacagiz” dedi.

" Hepimize sorumluluk düsüyor"

Konusmasinin sonunda bu zor dönemde depremzede vatandaslara kapilarini açan otel sahiplerine de deginen Vali Yazici; “Otelcilerimiz bize ciddi sekilde yardimci oldu. Allah onlardan razi olsun. Bu sehir hep söyledigimiz gibi hayirseveri bol bir sehir. Bunu bir kez daha gösterdi. Antalya bu ülkenin incisi. Biz bu sorumlulugun altindan kalkabiliriz. Hep birlikte bu isi basarip depremzedelerimize kucak açabiliriz. Bir parantez de Alanya Belediyemize açmak istiyorum. Alanya Belediyemize çok tesekkür ediyorum. Müthis koordine olmuslar. Depremzedelerimizin her yarasina derman olmaya çalisiyorlar. Burada hepimize sorumluluk düsüyor. Bunlar bizim insanlarimiz. Bu insanlara hep birlikte yardim elimizi uzatalim. Yaralarimizi hep birlikte saralim. Allah beterinden korusun. Hepimize geçmis olsun.” seklinde konustu.

Antalya Spor Salonu’nda gerçeklestirilen Afet Koordinasyon Toplantisi, AFAD tarafindan hazirlanan, Antalya’daki kurumlarin depremzede bölgelerdeki ve Antalya’ya gelen depremzede vatandaslarla ilgili çalismalari konu alan sunumun yapilmasiyla son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile