Vali Yazici Açiklamasi 'Tarimda Çesitlilik Saglayarak Dünya Pazarinda Yeni Ürünlerle Yer Bulmaliyiz'

Vali Yazici Açiklamasi 'Tarimda Çesitlilik Saglayarak Dünya Pazarinda Yeni Ürünlerle Yer Bulmaliyiz'

Tropikal meyvelerin kazanç bakimindan daha kârli ve ülke ekonomisine daha çok katki sunmakta oldugunu belirten Antalya Valisi Ersin Yazici, “Bizler de tarimda çesitlilik saglayarak dünya pazarinda yeni ürünlerle yer bulmaliyiz” dedi.

Vali Ersin Yazici, Antalya’da faaliyet gösteren tarim, süs bitkileri ve tropikal meyvecilik firmalarini ziyaret ederek firma yetkililerinden üretim kapasiteleri ve ihracat sayilari hakkinda bilgi aldi. Ziyaretinde Vali Yazici’ya Il Tarim ve Orman Müdürü Gökhan Karaca eslik etti.

Antalya’nin turizmde oldugu gibi tarimda da öncü ve lider bir sehir olduguna dikkat çeken Vali Yazici, bu liderligin artarak devam etmesi için çalismalarina devam ettiklerini belirtti.

Antalya’nin tarimdaki basarisini bölge firmalarini ziyaret ettiginde daha iyi anladigini ifade eden Vali Yazici, “Tarimdaki basarinin tesadüf olmadigini bölgedeki tarim üzerine çalismalar yapan firmalarimizi ziyaret ettigimizde daha iyi anliyoruz. Özellikle pandemi ve sonrasinda baslayan Rusya-Ukrayna krizinin tarimin ne kadar stratejik bir ürün oldugunu bizlere bir kez daha gösterdi. Biz de tarimdaki tecrübemizi daha da gelistirerek hem ekonomimize katki sunmaya hem de dünya pazarinda yeni ürünlerle yer bulmaya devam edecegiz.” diye konustu.



“Antalya’da hemen hemen tüm tropikal meyveler yetisiyor”

Antalya’nin kadim bir tarim sehri oldugunu vurgulayan Vali Ersin Yazici, “Kentimizde son dönemlerde tropik meyvelerle ilgili çok önemli gelismeler yasaniyor. Antalya ilçelerinde hemen hemen tüm tropikal meyveleri yetistirebiliyoruz. Hatta ürettigimiz ürünlerin çogunu yurt disina ihraç ediyoruz. Muz ve tropikal meyveler Antalya’nin ve özellikle de Manavgat’in çok önemli bir ekonomik girdisi haline geldi. Bunu görmemiz lazim. Belki de 3-5 yil sonra Manavgat’ta turizm kadar tropikal meyveden de ekonomik girdi sagliyor olacagiz. Buna herkesin hem tanitim hem de tüketim noktasinda destek vermesi lazim” dedi.



“Antalya önemli bir üretim merkezi”

Turizmin baskenti Antalya’nin gelisimi ve markalasmasi yolunda alaninda öncü firmalarin desteginin büyük oldugunu belirten Vali Yazici; “Sehrimiz, ülkemizin önemli üretim merkezlerinden biri. Antalya’mizin markalasmasi, kendi imzasini tasiyan ürünlerle dünya pazarinda yer bulmasi sürecinde firmalarimiz bizim için çok önemli. Sektöründe fark olusturan ve sektörüne yön veren firmalarin sehrimizde olmasi bizler için mutluluk verici. Ziyaret ettigimiz firma, üretmis oldugu katma degerli ürünleri dünyanin birçok farkli noktasina ihraç ediyor. Dünya çapinda yerli ve milli firmalarimizin her geçen gün arttigini görmek gurur verici. Ürettigi katma degerli ürünlerle tüm dünyaya ihracat yapan firmamizi tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” dedi.



“Marka degerimizi arttiracagiz”

Katma degerli ürünler üreterek markalasmanin öneminden bahseden Vali Yazici; “Antalya’miz Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden bir tanesi. Önemli bir marka sehri. Bu marka sehri marka ürünlerle daha da ileriye hep birlikte tasiyacagiz. Birçok alanda üretim yapan firmamiz var. Sektöründe öncü firmalarimizin üretmis oldugu katma degerli ürünlerle markalasma faaliyetlerini arttirarak yerli ve milli ürünlerimizle öne çikmaliyiz. Firmamiz üretiminin büyük bir çogunlugunu yurt disina ihraç ediyor. Bu mutluluk verici. Ama bunu daha da artirmak için çalismalarimiza devam etmeliyiz. Ihracat gelirlerimizi yükselterek sehrimizin ve ülkemizin ekonomik kalkinmasina katki sunmaliyiz” ifadelerini kullandi.

“Tarimda katma degeri yüksek ürünlere yer vermeliyiz”

Firmadaki incelemeleri çerçevesinde tropikal meyve üretimi hakkinda da yetkililerden bilgi alan Vali Yazici, üretim kapasitesi ve ihracati hakkinda sorular sorarak, “Sehrimiz önemli bir tarim sehri. Tarim konusunda öne çikan birçok firmamiz var. Her zaman dedigimiz gibi Ar-Ge ve inovasyonla tarimda çesitliligi saglayarak dünya pazarinda yeni ürünlerle yer bulmali ve tarim ürünlerindeki gelirimizi arttirmaliyiz. Bunlarin basinda da Antalya’mizin önemli tarim ürünlerinden biri olan ve katma degeri yüksek bir ürün olan tropikal meyve geliyor” dedi.



“Antalya’da her türlü meyve ve sebze yetisiyor”

Antalya’da her türlü meyve ve sebzenin yetistirebilmesinin çok önemli bir deger oldugunu belirten Vali Yazici, Antalya topraklarinin çok bereketli oldugunu ifade etti.

Tropikal meyvelerin kazanç bakimindan daha çok kar getirdigini ve ülke ekonomisine daha çok katki sundugunu vurgulayan Vali Yazici, Antalya olarak gelismis seracilik tecrübelerimizi ticari degeri yüksek ürünlere yöneltmemiz gerektigine dikkat çekti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile