Vali Yazici Açiklamasi 'Türkiye, Gönül Cografyasindaki Insanlar Için De Güçlü Olmali'

Vali Yazici Açiklamasi 'Türkiye, Gönül Cografyasindaki Insanlar Için De Güçlü Olmali'

Cumhuriyet’in 99’uncu yil dönümü kutlamalari dolayisiyla Vali Ersin Yazici ve Hanife Yazici’nin ev sahipliginde 29 ekim cumhuriyet bayrami resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyonda konusan vali yazici; "Türk gençligi cumhuriyetimizi daha da ileriye tasiyacak” dedi



“Ülkemizin her kösesi neseyle dolu”

Cumhuriyet Bayrami Resepsiyonu’nda konusan Vali Ersin Yazici; “Bugün binbir zorlukla bizlere memlekete kilinmis vatanimizin en yüce gününü kutluyoruz. Ülkemizin her bir kösesi bu neseyle doldu tasti. Kendi çektigi zorluklari çekmeyelim diye var güçleriyle çalisan. Vatansiz kalmanin ne denli kötü bir sey oldugunu bilen atalarimiz, kendi benliklerini hiçe sayarak bize bugünü armagan ettiler. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm sehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve sükranla bir kez daha aniyorum. Bize sunu ögretti atalarimiz: “Aldigin emaneti daha ileriye tasi.” Bizler yüce devletimizi daha da ileriye tasiyarak evlatlarimiza emanet edecegiz. Bugün yine bir ve beraber tek yumruk halindeyiz. Inaniyoruz ki evlatlarimiz, kiymetli gençlerimizin cumhuriyetimizi ve ülkemizi daha da ileriye tasiyacak. Bunu kendilerine çok güvendigimiz Türk gençligi ve Türk çocuklarinin basaracagina inaniyoruz. Onlara devrettigimiz ülkemizi bizden aldiklarindan çok daha ileriye götürecek ve kendi çocuklarina devredecekler" seklinde konustu.



“Ilk yerli arabamiz üretime hazir”

Türkiye’nin ilk yerli arabasi TOGG’un (Türkiye Otomobili Girisim Grubu) 29 Ekim gibi tarihi bir günde seri üretime hazir hale getirildigine vurgu yapan Vali Yazici; “Bugün buraya gelmeden önce hepiniz sahit olmussunuzdur. Ben de o mutlulugumu Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olarak dile getirmek isterim. Nihayet, sükürler olsun ki artik bir yerli arabamiz var. Tamamen bize ait. Düsünen var eden basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere bu güzelligi bize sunan herkese sükranlarim ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.



“Türkiye gönül cografyasindaki insanlar için de güçlü olmali”

Türkiye Cumhuriyeti’nin yoluna güçlü adimlar atarak devam ettigini belirten Vali Yazici; “Türkiye Cumhuriyeti devleti sadece kendi vatandaslari için degil gönül cografyasindaki insanlar içinde güçlü olmali. Bizim bir de gönül cografyamiz var. Onlarin da bize ihtiyaci var. Biz hepimiz, her görüsteki insanimiz sunu biliyoruz ki büyük Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü oldugunda gönül cografyamizda ki insanlar da mutlu olacak. Onlar da dünya nezdinde söz sahibi olacak. Onlara karsi yapilan haksizliklar bir daha yapilamayacak. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak böyle bir sorumlulugumuz da var. O sorumlulugu bilerek, isteyerek omuzlarimiza aldik. Bu sorumlulukla yolumuza devam ederken gönül cografyamizda ki insanlarin da milletlerin de mutlu olduguna sahit olacagiz. Ben basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu vatan için canini feda eden tüm sehitlerimizi rahmetle, minnetle, sükranla bir kez daha aniyorum. Cumhuriyetimiz kutlu olsun ve ilelebet yasasin” seklinde konustu.

Resepsiyona, Cumhuriyet Bassavcisi Zafer Koç, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ismail Yüksek, Vali Yardimcilari, Ilçe Kaymakamlari, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Tarik Hekimoglu, Il Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutani SG. Albay Dr. Murat Sezgin, 3. Piyade Egitim Tugayi Komutani P. Alb. Kemal Çakiroglu, kamu kurum ve kurulus yöneticileri, milli sporcular, gaziler, sehit aileleri ile AFAD, UMKE, orman, itfaiye, emniyet, jandarma, sahil güvenlik personeli ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile