Vali Yigitbasi Açiklamasi 'Son Bir Ayda Kentte Meydana Gelen Bin 556 Asayis Olayinin Yüzde 87'Si Aydinlatildi'

Vali Yigitbasi Açiklamasi 'Son Bir Ayda Kentte Meydana Gelen Bin 556 Asayis Olayinin Yüzde 87'Si Aydinlatildi'

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, son bir ayda kentte meydana gelen bin 556 asayis olayinin yüzden 87’sinin aydinlatildigini kaydederek, “Dönem içerisinde kasten öldürme suçundan aranan 321 süpheli yakalanmis, 90’i cezaevine teslim edilmistir” dedi.

Vali Yigitbasi beraberinde Il Jandarma Komutani Albay Tolga Yagan ile Il Emniyet Müdürü Mahmut Ay ile birlikte asayis degerlendirme toplantisi gerçeklestirdi. Valilikte düzenlenen toplantida, 14 Nisan-7 Mayis arasinda yasanan asayis olaylarina deginen Vali Yigitbasi bu dönemde bin 556 genel asayis olayi meydana geldigini ve bunlarin yüzde 87’sinin aydinlatildigini geri kalan kisim ile ilgiliyse çalismalarin sürdügünü ifade etti.

Vali Yigitbasi, “Mal varligina karsi islenen suçlarda ve hirsizlik olaylarinda yüzde 25’lik azalma var. Bu olaylarin aydinlatma orani yüzde 94’e yükselmistir. Bu dönem içerisinde 3 kasten adam öldürme olayi meydana gelmistir. Yakalanan 8 süpheli adli birimlere teslim edildi. Bunlarin 5’i tutuklanmistir. Aramasi bulunan süphelilerin yakalanmasina yönelik çalismalar sürüyor. Dönem içerisinde kasten öldürme suçundan aranan 321 süpheli yakalanmis, 90’i cezaevine teslim edilmistir.

Terörle mücadele alaninda 7 operasyon yapildi. Bu operasyonlarda gözaltina alinan 9 süpheliden 1’i tutuklandi, digerleri serbest birakildi. Ayrica, 7 yabanci uyruklu kisi de sinir disi edildi. Uyusturucuyla mücadelede ise 76 olaya müdahale edildi. Adli islem yapilan 67 süphelinin 17’si tutuklandi. Kaçakçilik suçlariyla ilgili 28 olayda ise 32 süpheli yakalandi. Bunlarin 2’si tutuklandi. Trafik denetimlerinde 54 bin 991 araç kontrol edildi, 291 yaralanmali ve 2 ölümlü kaza meydana geldi” dedi.

Konusmalarin ardindan Trafik Haftasi kapsaminda Afyonkarahisar’da 40 yilin üzerinde kazaya karismayan soförler Sargül Güngör ve Ismail Hakki Bursalioglu ile basarili trafik personellerine sertifika takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile