Vali Yigitbasi'ndan Dezenformasyon Yasasiyla Ilgili Açiklama Açiklamasi

Vali Yigitbasi'ndan Dezenformasyon Yasasiyla Ilgili Açiklama Açiklamasi

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, yakin zamanda internet üzerinden dijital alanda yapilan hak ihlallerine iliskin önemli adimlar atildigini ifade ederek, “Günden güne daha etkili hale gelen dijital dünyada yasanan hak ihlalleri ve ayrimciliklarin daha hizli bir sekilde önüne geçmek mümkün olacaktir” dedi.

Afyonkarahisar Valiligi ve Türkiye Insan Haklari ve Esitlik Kurumu tarafindan Il Insan Haklari Istisare toplantisi düzenlendi.

Gerçeklestirilen toplantida konusan Vali Yigitbasi, il ve ilçe kurullari, son yillarda Türkiye’de, vatandaslarin insan onuruna yarasir bir biçimde, insan haklarinin güçlendirilmesi ve hürriyetlerin teminat altina alinmasi yolunda anayasal ve yasal düzeyde önemli reformlarin gerçeklestirilmesine öncülük ettigini kaydetti.

Vali yigitbasi, “Türkiye’de hak aramanin önündeki nice engeli kaldirarak, hak aramanin yollarini çogaltarak milletimizin haklarini güven altina alabilmek için sayisiz düzenleme hayata geçirildi. Demokrasi ve hukukun üstünlügü ilkelerinin geregince, vatandasimizin hak ve özgürlüklerini tahkim etme amacina yönelik adimlar atmaya hiç süphesiz devam edecek” dedi.



“Dogrulugu teyit edilemeyen içerik ve dezenformasyona yönelik ihlallere de bu düzenlemede yer verildi”

Yakin zamanda internet üzerinden dijital alanda yapilan hak ihlallerine iliskin de önemli adimlar atildigini animsatan Vali Yigitbasi, “Bu süreçte kadinlarimiz için anayasamiza pozitif ayrimcilik ilkesi, kadinlarimizin durumlarini iyilestirmek amaciyla ilave edildi. Bu adim sonucunda kadinlarimizin egitim, siyaset ve üretim alanlarinda daha aktif bir rol üstlendigini görüyoruz. Tüm diger vatandaslarimiz gibi, kadinlarimizin da güvenli bir sekilde toplumsal hayata katiliminin saglandigini görüyoruz. Yakin zamanda internet üzerinden dijital alanda yapilan hak ihlallerine iliskin de önemli adimlar atildi. Yürürlüge giren basin ahlak esaslari, çocuk haklarinin korunmasi, kadin-erkek esitligi, kadina siddet ve cinsiyet ayrimciligi basta olmak üzere her türlü ayrimciligin önlenmesini hedeflerken; cevap ve düzeltme hakki, içerigin çikarilmasi, erisimin engellenmesi, özel hayatin gizliligi, hakaret, sövme, iftira ve haksiz isnat, milli ve toplumsal degerlere saygi gibi sikça gündeme gelen konulari yeniden ele aldi. Dogrulugu teyit edilemeyen içerik ve dezenformasyona yönelik ihlallere de bu düzenlemede yer verildi.

Bu sayede, günden güne daha etkili hale gelen dijital dünyada yasanan hak ihlalleri ve ayrimciliklarin daha hizli bir sekilde önüne geçmek mümkün olacaktir” diye konustu.



Programa katilim yogun oldu

Vali Yigitbasi’nin konusmasinin ardindan Türkiye Insan Haklari ve Esitlik Kurumu Baskani Prof. Dr. Muharrem Kiliç, Kurul Üyeleri Ünal Sade ve Dilek Ertürk tarafindan yapilan sunumun ardindan program sona erdi.

Programa kent protokol üyeleri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile