Valinin Koktugunu Devralan Depremzede Ali'nin Sözleri Yürek Isitti

Valinin Koktugunu Devralan Depremzede Ali'nin Sözleri Yürek Isitti

Hatay Valisi Mustafa Masatli’dan 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla koltugunu devralan depremzede ögrenci Ali Emir Yardimcioglu’nun 4-5 katli saglam binalar ve okullar yaptiracagini söylemesi yürekleri isitti. Vali Masatli ise, depremzede çocuklari en kisa sürede yeni okullarina kavusturacaklarini söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Hatay Valisi Mustafa Masatli, Sehit Ilker Uylas Ilkokulu ögrencilerini makaminda agirladi. Koltugunu çocuklara devreden Vali Masatli, çocuklarin isteklerini dinleyerek, onlarla sohbet etti. Vali Masatli’dan koltugu devralan 4’ncü sinif ögrencisi Ali Emir Yardimcioglu, “6 Subat depremlerinden çok zarar gören Hatay’imizi yeniden yasanabilir bir sehir yapmak için çalisacagim. Bunun için en fazla 4-5 katli saglam binalar yapacagim. Parklar, çocuk oyun alanlari yapmak istiyorum. Yikilan okullarimizin yerine saglam ve güzel okul binalari yapip, konteynerlerde egitim gören ögrencilerimizi yapilan yeni binalara almayi hedefliyorum" dedi.

Hatay Valisi Mustafa Masatli da koltugu devrettigi küçük çocuga kentte yürütülen çalismalari hatirlatarak, önümüzdeki yildan itibaren yeni okullarin hizmete girecegini söyledi.

Ziyarette Vali Masatli, çocuklara çesitli hediyeler verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile