Van-Bahçesaray Yolu Ulasima Açildi

Van-Bahçesaray Yolu Ulasima Açildi

Van’da yogun geçen kis mevsimi ile düsen çiglardan dolayi kapanan Van-Bahçesaray yolu, 3 ayin sonunda yeniden ulasima açildi.

Van’da 2020 yilinin 4-5 Subat tarihlerinde meydana gelen 2 ayri çig faciasinda 42 kisinin hayatini kaybettigi Van-Bahçesaray karayolu yaklasik 3 ay sonra bugün 12.00 sularinda ulasima açildi. Onlarca çig riski olan karayolu, güzergahi kullananlarin korkulu rüyasi olurken, bir daha ayni facialarin yasanmamasi adina da yeni önlemler alindi. Kis mevsimi ile birlikte Van Afet ve Acil Durum (AFAD) Il Müdürlügü ile Karayollari 11. Bölge Müdürlügü ekiplerinin Subat’in ilk haftasinda bölgede yaptiklari incelemenin ardindan çig tehlikesinin yüksel olmasindan yolun açilmasina karar verildi.

Kis mevsimi yerini bahara birakmasiyla bölgede yaklasik 2.5 ay sonra çalisma baslatan yenide Karayollari 11. Bölge Müdürlügü ekipleri, 15 günlük yogun mesainin ardindan yol bugün 12.00 itibari ile kontrolü bir sekilde ulasima açildi. Ulasima açilan yok bugün 14.00 itibari ile geçislere kapatilacak. Karayollari, yarindan itibaren yola saat 07.00 ile 14.00 arasinda geçislere izin vermeye baslayacak.

Yolun kapali bulundugu zaman ise ilçeye ulasim Bitlis’in Hizan ilçesindeki alternatif yoldan saglaniyordu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile