Van'da 5,4 büyüklüğünde yeni bir artçı sarsıntı yaşandı. Merkez üssü Değirmenözü olan artçının derinliği 5 kilometre olarak açıklandı. Sarsıntı kentte paniğe yol açarken, arama-kurtarma çalışmalarına kısa bir süre ara verildi. Sarsıntı nedeniyle Kazım Karabekir Caddesi'ndeki hasarlı bir binanın yıkıldığı bildirildi.
Pazar günü saat 13.41'de merkez üssü Van'ın merkeze bağlı Tabanlı Köyü olan Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin vurduğu bölgede artçı şoklar devam ediyor. Orta büyüklükteki artçı şoklara alışan halk, akşam saatlerinde erkez üssü Van'ın Değirmenözü Köyü olan 5.4 büyüklüğündeki artçı şoku şiddetli hissedince paniğe kapıldı.
Yetkililer bu büyüklükteki artçı şokların hasarlı binaları yıkabileceğini belirterek halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Van'da 600'den fazla artçı sarsıntı meydana geldi
Van'da iki gün önce meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından 600'den fazla rtçı sarsıntı meydana geldi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının verilerine göre, depremin ardından 5.8, 5.5, 5,4 ve 5.0 şiddetinde olmak üzere toplam 600'ün üstünde sarsıntı meydana geldi. Artçı sarsıntıların, yerin 1 ile 30 kilometre altındaki derinliklerde gerçekleştiği bildirildi.




















