Van Büyüksehir Belediyesi Çetin Kis Sartlarina Meydan Okuyor

Van Büyüksehir Belediyesi Çetin Kis Sartlarina Meydan Okuyor

Van Büyüksehir Belediyesinin karla mücadele ekipleri, çetin kis sartlarina adeta meydan okuyor. 7/24 çalisan ekipler mahalle ve mezra yollarinin kapali kalmamasi için yogun mesai harciyor.

Kent genelinde 650 personel ve 250 araçla karla mücadele yürüten ekipler, 693 mahalle ve bagli yerlesimlerdeki 6 bin kilometrelik yol aginda canla basla çalisiyor. Gürpinar ilçesi 2 bin 500 rakimli Norduz bölgesinde karla mücadele çalismasi yapan Fen Isleri Dairesi Baskanligina bagli ekipler, tipi nedeniyle kapanan 9 mahalle ve 8 mezra yolunu açmak için var gücüyle çalisiyor. Ekipleri en çok zorlayan ise yüksek bölgelerde etkili olan tipinin açilan yollari tekrar trafige kapatmasi.

Vatandaslarin magduriyet yasamamasi için mesai mefhumu gözetmeksizin çalistiklarini belirten Gürpinar Kirkgeçit Santiye Sefi Ridvan Yasar, yaklasik 2 bin 500 rakimli Norduz bölgesinde yogun bir karla mücadele çalismasi yürüttüklerini ifade ederek, “Vatandaslarimizin ulasiminin saglanmasi için kapali olan mahalle ve mezra yollarimizi açmaya çalisiyoruz. Daha önce aylarca kapali kalan yollarimizi simdi günü birlik olarak açiyoruz. Özellikle tipi olan bölgeler bizi zorluyor. Çünkü açtigimiz yollar kisa sürede kapanabiliyor. Bunun için ayrica bir çalisma yapmak zorunda kaliyoruz. Kirkgeçit bölgesinde 15 is makinasiyla gece gündüz demeden çalismalarimizi sürdürüyoruz” dedi.

Kent merkezi ve 13 ilçede yasanabilecek kar yagisi tipi ve don olaylarina karsi da gerekli tedbirleri alan ekipleri, ayrica yasanabilecek olumsuzluklarin önüne geçiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile