Van Büyüksehir Belediyesi Ögrencileri Bilim Sergisiyle Bulusturuyor

Van Büyüksehir Belediyesi Ögrencileri Bilim Sergisiyle Bulusturuyor

Van Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan açilan "Altin Çag’da Bilim" sergisi ziyaretçilerini agirlamaya devam ediyor.

Van Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi destekleriyle Van Müzesinde gerçeklestirilen 7. ve 16. yüzyillar arasinda yasamis Türk ve Islam medeniyetleri bilim insanlarinin buluslarinin minyatür olarak sergilendigi "Altin Çag’da Bilim" sergisi ziyaretçilerini agirlamayi sürdürüyor.

20 Nisan’da ziyaretçilerine kapilarini açan sergi, her gün yüzlerce kisiyi agirlarken, Milli Egitim Müdürlügü ile yapilan ortak çalisma ile de merkez ve kirsal ilçelerdeki ögrenciler sergiye getiriliyor. Büyüksehir Belediyesi Ulasim Dairesi Baskanligina ait otobüslerle sergiye gelen ögrenciler, sergi hakkinda yetkililerden bilgi alip minyatür eserleri inceliyor.

Sergiyi gezen ögrenciler, çok büyük keyif aldiklarini ve birçok konuyu ögrendiklerini belirtirken, ögretmenler ise bu tür sergilerin ögrencilerin gelisimi açisindan çok önemli oldugunu söyleyip Van Valiligi ve Büyüksehir Belediyesine desteklerinden dolayi tesekkür ettiler.

Sergide tip alaninda önde gelen bilim insani El Zehravi, gök bilimi konusunda Takiyüddin ve El Biruni’nin yani sira iki kita arasinda planörle uçmayi basaran ilk insan olan Hezarfen Ahmed Çelebi, eserleri ile Avrupali birçok mimara ilham kaynagi olan önemli eserlerin mimari Mimar Sinan, tarim endüstrisi ve bitkiler konusunda çok önemli makineleri ve mekanizmalari gelistiren mühendislik dehalari El-Cezeri gibi Türk ve Islam medeniyetine ait birçok önemli bilim adaminin buluslari sergilenen eserler arasinda yer aliyor.

Serginin haziran ayi sonuna kadar Van Müzesi’nde ziyarete açik olacagi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile