Van Büyükşehir Belediyesi Yeni Araçlarını Tanıttı

Van Büyükşehir Belediyesi, yol yapım ve onarım çalışmalarında kullanılmak üzere 28 milyon 600 bin lira karşılığında 35 araç satın aldı.

Kentteki ulaşım sıkıntısını gidermek amacıyla daha önce toplu taşıma hizmetlerinde kullanılmak üzere otobüs alımı gerçekleştiren belediye, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı ve İşletme İştirakler Daire Başkanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere yeni araç alımları yaptı.

Yol, Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı için iş makinesi grubundan 14 greyder, 10 loder, 5 ekskavatör, 10 bekoloder satın alan belediye, çalışmalar ve şantiye hizmetleri için ise 6 kar küreme ve tuzlama kamyonu, 5 asfalt yapma robotlu kamyon, 6 çekici trayler, 16 çift kabin kamyonet, 2 mobil beton aracı olmak üzere toplam 35 araç satın aldı.

Kentin tüm ilçe köylerine hizmet veren Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına da yıl içinde bir 45 metrelik platform merdivenli itfaiye aracı, 2 merdivenli mafsallı itfaiye aracı, 12 itfaiye söndürme aracı, bir ekipmanlı dar alan yangın söndürme aracı, 1 afete müdahale ve çok yönlü kurtarma aracı, bir su altı ve su üstü çok yönlü kurtarma aracı ve 4 acil kurtarma aracı alacağı kaydedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile