Van Büyüksehir Belediyesinden 'KDV' Denetimi

Van Büyüksehir Belediyesinden 'KDV' Denetimi

Van Büyüksehir Belediyesi, temel gida maddelerinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin ardindan kent genelinde hizmet veren marketleri denetledi.

Vatandaslarin uygun fiyatli ürünlere ulasmasi ve yapilan indirimlerin fiyatlara yansimasi için denetimlerini sürdüren Büyüksehir Belediyesi Zabita Dairesi Baskanligi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in temel gida maddelerinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirildigini açiklamasinin ardindan kent genelinde denetimlerini siklastirdi. Bu kapsamda gida mühendisleri esliginde denetimlerini sürdüren ekipler, yerel ve zincir marketlerde yüzde 7’lik KDV indiriminin uygulanip uygulanmadigini kontrol etti. Marketleri tek tek denetleyen zabita ekipleri, temel gida maddelerini sepete koyarak, kasada KDV oraninin yüzde 1 olarak kesilip kesilmedigini, raflardaki fiyat ürün etiketleri ile kasa fiyatlarinin uyusup uyusmadigi ve ürünlerin son kullanma tarihini bir bir kontrol etti. Yapilan denetimlerde raftaki fiyati ile kasa fiyati uyusmayan ve son tüketim tarihi geçmis ürünler tespit edilen 3 markete cezai islem uygulanirken, son kullanma tarihi geçen ürünlere ise imha edilmek üzere el konuldu.

Genel Sekreter Yardimcisi Esiner Çetin ve Zabita Dairesi Baskani Sabahattin Ergenç’in de katildigi denetimlerin devam edecegi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile