Van'da '1. Ulusal Gençlerle Gençligi Insa Et Kongresi' Düzenleniyor

Van'da '1. Ulusal Gençlerle Gençligi Insa Et Kongresi' Düzenleniyor

Van’da, Kadim Asiretler Federasyonu (KAF) tarafindan ‘1. Ulusal Gençlerle Gençligi Insa Et Kongresi’ düzenleniyor.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan KAF Baskani Rasim Aslan, ”Kadim Asiretler Federasyonumuz, ülkemizin birçok ilindeki asiret reislerimiz ile kanaat önderlerimizin katilacagi kongremiz 14 Ocak 2023 tarihinde icra edilecektir. Kongremiz asiretlerimizin kültür, gelenek, görenek, milli ve manevi degerlerinin müzakere edildigi bir platform olup, herhangi bir siyasi format içermemektedir. Bu nedenle hiçbir siyasi kurum davet edilmemistir” dedi.

Asiretler ve gençlige dair her seyin konusulacagi kongrede asiret ve gençligin ulusal bir platforma tasindigini aktaran Aslan, “Gençlige, gençlik sosyolojisine ve asiretlere dair birçok baglamin analizi ilk defa düzenlenecek olan “1. Ulusal Gençlerle Gençligi Insa Et Kongresi” ile tüm ülkemize duyurmaya hazirlaniyor. Ulusal Gençlerle Gençligi Insa Et Kongresi’nde düzenlenecek oturumlarla modernizme direnen son kale olarak asiretler, gençlik, medya sosyolojisi, asiret içi dayanisma, kadin ve baglami basliklari ele alinacak. Kongrede ayni zamanda asiretlerin bölgesel ve ulusal dayanisma biçimlerine dair de önemli analizler sunulacak” dedi.

Öte yandan 14 Ocak Cumartesi günü gerçeklesecek olan kongreye Kadim Asiretler Federasyonu Baskani Rasim Aslan, Ulusal Gençlerle Gençligi Insa Et Kongresi Koordinatörü Prof. Dr. Adem Palabiyik, medya dünyasinin önemli isimleri, duayen gazeteciler, alaninda uzman konuklar ve akademisyenlerin katilim saglayacagi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile