Van'da 23 Nisan Coskusu

Van'da 23 Nisan Coskusu

Van’da ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ coskuyla kutlandi.

Valilik bahçesinde bulunan Atatürk heykeline çelenk birakilmasiyla baslayan program, saygi durusu ve akabinde Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Edremit Van Gölü Anaokulunda düzenlenen etkinliklerle devam etti. Burada da anasinifi ögrencilerinin gösterisi ve siirlerin okumasiyla devam eden etkinlikler; koro ve halkoyunlari gösterisiyle son buldu.

Etkinlik kapsaminda günün anlam ve önemine iliskin bir konusma yapan Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, Cumhuriyet’in bir günes gibi vatan ufkunda dogdugu TBMM’nin açilisinin 104. yil dönümüne ulasmanin heyecaniyla 23 Nisan’in daha sevinçle ve coskuyla kutlandigini belirtti.

Il Müdürü Aras, “23 Nisan, milletimizin siradan bir tarihi degildir. Bagimsizligimizin nisanesi, esaret zincirinin kirilisidir” dedi.

Yapilan konusmanin ardindan il protokolünün katilimiyla Van Gölü Anaokulunun açilisi da gerçeklestirildi.

Anaokulu açilisinda bir konusma yapan Vali Ozan Balci, “Van’da güç birligiyle egitimden sagliga, sosyal politikalardan kültür turizme yasamin her alanina dair isler yapiyoruz. Bunlarin asil gayesi halkimizin huzur ve refahini saglamak, özellikle de çocuklarin gelecege hazirlanmasindan hayallerini gerçeklestirmesine katki saglamaya yönelik bu çalismalar yapilmaktadir. Bugün de güzel bir açilis için bir aradayiz. Van’imiz da son 2 yil içerisinde tam 111 anaokulu açtik. 7 anaokulumuz da insaat halindedir. Insallah eylül ayi itibariyle tam 118 anaokulunu açmis olacagiz. Bugün açilisini yaptigimiz anaokulumuz da çok özel bir okuldur” diye konustu.

Etkinliklere Van Valisi Ozan Balci, Cumhuriyet Bassavcisi Harun Karahan, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Adem Sen, Emniyet Müdürü Murat Mutlu, Milli Egitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, ögrenci, ögretmen ve veliler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile