Van'da 300 Bisikletli Saglikli Yasam Için Pedal Çevirdi

Van'da 300 Bisikletli Saglikli Yasam Için Pedal Çevirdi

Van’in Edremit Belediyesi tarafindan bu yil 4’üncü düzenlenen bisiklet festivali tarihi Ipek Yolu Caddesi’nde basladi.

Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan "Avrupa Hareketlilik Haftasi" çerçevesinde düzenlenen bisiklet festivali için yaklasik 300 bisikletli bir araya geldi. Havayolu Kavsaginda start alan festivale Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Van Gölü Aktivistleri ile Van Pedalsör Grubu üyeleri katilim sagladi.

"Van Gölü’nün essiz dogasinin keyfini çikariyoruz"

Ilçe kent meydaninda son bulan festivalde bir konusma yapan Edremit Belediye Baskani Ismail Say, festivalin yogun ilgi gördügünü belirtti.

Festival çerçevesinde yaklasik 10 kilometrelik bir parkuru tamamladiklarini ifade eden Baskan Say, “Van Gölü’nün essiz dogasinin keyfini çikariyoruz. Yüzlerce sporsever festivalde bisiklet sürdü. Edremit etkinliklerle bütün Van’in ve bölgenin bulusma noktasi hale geldi. Insallah bundan sonra da hem sporla hem de kültür ve sanat çalismalariyla tanitmaya devam edecegiz” dedi.

Van Gölü Aktivistleri Dernegi Baskani Erdogan Özel ise saglik bir yasam için sürekli hareket edilmesi gerektigini belirterek, “Temiz bir çevre ve saglikli bir yasam için sürekli hareket halinde olmak güzel. Yüzlerce bisiklet tutkunu bu çerçevede bir araya geldi. Van’da bu etkinliklerle bisiklet kültürü oldukça gelisti” diye konustu.

Festival sonunda katilimcilara ayran asi ikram edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile