Van'da 48 UMKE Personeline 'Arama Kurtarma' Egitimi Verildi

Van'da 48 UMKE Personeline 'Arama Kurtarma' Egitimi Verildi

Van Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) tarafindan 48 Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) personeline depremde arama kurtarma egitimi verildi.

AFAD Baskanliginin Cumhuriyet’in 100. yilinda 100 bin arama kurtarma personeli yetistirme hedefleri çerçevesinde Van Il AFAD Müdürlügü koordinasyonunda 2. grup (Van, Agri, Hakkari ve Bitlis) UMKE personellerine "Depremde Arama ve Kurtarma Egitimi" verilmeye baslandi.

Verilen egitim kapsaminda ekip olusumu, organizasyonu, lojistigi, intikali, güvenligi, olay yeri yönetimi ve koordinasyonu, olay yerinde personelin davranis prensipleri, raporlama ve geri bildirim, tahliye ve tahliye türleri, tahkimat uygulamalari, genel yapi bilgisi, genel hazmat bilgisi, kurtarma makinelerinin kullanimi gibi konular anlatildi. 48 UMKE personeli yapilan tatbikatla egitimlerini basariyla tamamladi.

Tatbikati; Il Saglik Müdürü Op. Dr. Muahmmed Tosun, AFAD Il Müdürü Mehmet Ulutas, Saglik Hizmetleri Baskani Uzman Dr. Mehmet Tatli, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskani Uzm. Dr. Sevcan Saglam ve Saglik Hizmetleri Baskan Yardimcisi Levent Bayram izledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile