Van'da '7.Yöresel Ürünler Ve Hediyelik Esya Fuari' Tanitim Toplantisi

Van'da '7.Yöresel Ürünler Ve Hediyelik Esya Fuari' Tanitim Toplantisi

Van’da Anatolia Organizasyon tarafindan bu yil 7’ncisi gerçeklestirilecek olan ’Yöresel Ürünler ve Hediyelik Esya Fuari’nin tanitim toplantisi yapildi.

Bir kahvalti salonunda kentteki ulusal ve yerel basin mensuplariyla bir araya gelen Anatolia Grup Organizasyon Reklam Tanitim Limitet Sirketi Yetkilisi Özgür Can Çelik, fuar hakkinda açiklamalarda bulundu. Bu yil 7.’si düzenlenecek olan ’Yöresel Ürünler ve Hediyelik Esya Fuari’na 81 ilden gelen yöresel tatlarin Van’da görücüye çikacagini belirterek, "Fuarimizda; Izmit pismaniyesinden Isparta gül ürünlerine, Kayseri’nin sucuklarindan Trabzon’un peynirlerine, Diyarbakir’in yöresel tatlarindan Malatya’nin kayisisina kadar 81 ilden farkli tatlar Vanlilarla bulusacak. Bunun yani sira el sanatlarimizin yer alacagi fuarimizda bu yil modayi da ekledik. 25 Subat- 6 Mart tarihleri arasinda düzenleyecegimiz fuarimizin birinci bölümünde 81 ilden gelen lezzetler yer alacak. Fuarimizin ikinci kisminda ise moda ve el sanatlari var. Burada geçmis yillarda da yine moda ve el sanatlari vardi. Fakat bu yil biraz daha genislettik. Biraz daha kadinlara hitap edebilmek için moda kisminda, hem tesettür giyimle hem de açik giyimle ilgili çok güzel firmalarimiz geliyor. Bu firmalarimiz sadece Istanbul, Ankara, Izmir ve Antalya fuarlarina katiliyorlardi. Ilk defa bu bölgeye geliyorlar. Onlarin buraya gelmesi için hem maddi hem de manevi anlamanda çok büyük tavizler gösterdik. Su anda 45-50’ye yakin firma moda kismiyla ilgili buraya gelecek. Insallah fuarimizin renkli hali, biraz daha da renklenecek. Hem lezzetli, hem keyifli, hem eglenceli hem de moda dolu bir etkinlik olacak” dedi.

Geçmis yillarda düzenledikleri fuarlarda sadece hafta sonlari çocuk animasyonlarina yer verdiklerini hatirlatan Çelik, bu sene ise fuar süresince çocuk animasyonlarinin yer alacagini söyledi.

Fuar süresince servislerin Hazreti Ömer Camii mevkii Halk Egitim Merkezi Müdürlügünün önünden her saat basi saat 12.00’den aksam saat 20.00’ye kadar kalkacagini da sözlerine ekleyen Çelik, “Hafta içi 2 servis, hafta sonu ise servis sayimizi 4’e çikarmayi planliyoruz. Hafta sonlari yogun oldugu için ziyaretçilerimiz biraz daha rahat gelebilsin istiyoruz. Ben simdiden fuarimizin hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Toplantida yer alan Ajans Asya Fuarcilik Yönetim Kurulu Baskani Süleyman Güler ise bundan sonraki sürecin hem fuarcilik sektörüne hem de ilin ekonomisine hayirli olmasini dileyerek, “Biz bundan sonraki tüm fuarlari bir çati altinda birlestirdik. Bundan sonraki süreçte Ipekyolu A.S. bünyesi altinda fuarlarimizi organize edecegiz. Ajans Asya Fuarcilik ve Anatolia Grup Fuarcilik olarak güçlerimizi, sinerjimizi birlestirip, daha üst seviyelere tasimak için güç birligi yaptik. Bu kararin da ilimiz için hayirli olmasini diliyorum” dedi.

2009 yilinda çadirlarda fuarlar yaparak bu yola çiktiklarina dikkat çeken Güler, “Van’in disinda sesimizi çok duyuramiyorduk. Artik Türkiye’nin sinirlarini astik. Van fuarlari artik Türkiye’de ses getiren, bilinen, taninan ve beklenen fuarlar haline geldi. Bu noktada durmamamiz gerekiyor. Bu isi daha da büyütmemiz gerekiyor. Bunun içinde bir güç birligine ihtiyaç olduguna kanaat getirdik. Arkadaslarimiza güç birligi yapmamiz gerektigini ve güç birligi yaparsak daha güzel isler yapabilecegimizi ön gördük. Insallah bundan sonraki süreçte daha profesyonel, daha özgün, hem de ekonomiye katki sunacak, profesyonel fuarlar yapariz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile