Van'da 'Anne-Baba Okulu' Semineri Düzenlendi

Van Büyüksehir Belediyesi, çocuk gelisimiyle ilgili "Anne-Baba Okulu" semineri düzenledi.



Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Egitim Arastirma Merkezi (SODIMER) tarafindan baslatilan ve Içisleri Bakanligi, Emniyet Genel Müdürlügü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi tarafindan desteklenen "Anne-Baba Okulu", Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanliginin organizasyonunda Vanli ailelerle bulustu.

Kültür Merkezinde yapilan seminer, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi.

Ailelerin ilgi gösterdigi seminerin açilisinda konusan Meral Bilmez, anne-babaligin önemine degindi, bu görevin Allah'in bahsettigi en güzel nimetlerden biri oldugunu söyledi.

Anneligin, sadece biyolojik olarak sahip olunacak bir nimet olmadigini, bir çocugu dünyaya getirebilme sansina sahip olamayan ancak yüregi annelikle taçlanmis çok kiymetli insanlarin oldugunu vurgulayan Bilmez, söyle konustu:

"Annelik sadece merhametten ibaret de degildir. Ben suna inaniyorum, annelik, sorumluluktur. Bizim vesilemiz ile dünyaya gelen, bizden ayri, bize ait olamayan bir bireyi gerçek anlamda yetismesini saglamak üzere, omuzlarimiza yüklenmis bir sorumluluktur. Bu sorumlulugu en iyi nasil yapariz, onu sadece müsfik bir sekilde sarip, sarmalayarak, her türlü tehlikeden onu koruyarak yapabiliriz. Bize ait bir mal oldugunu düsünmeksizin, tamamen bir insan oldugunu kabul ederek, hak ettigi saygiyi, degeri, ilgiyi göstermemiz gerekir. Ayrica sorumluluk noktasiyla hareket ederek ona bunu gösterdigimiz zaman, kaliteli bir annelik yapabilecegimize inaniyorum."

- "Son yillarda her 4 evlilikten biri bosanmayla sonuçlanmaktadir"

SODIMER Baskani Prof. Dr. Levent Eraslan ise anne babalarin, çocuklarin ilk ögretmenleri, evlerin de çocuklarin ögrenmeye basladiklari ilkokullari oldugunu belirtti.

"Yüce dinimizin aileye büyük önem veriyor. En büyük örnek de Hz. Peygamberdir." diyen Eraslan, sunlari kaydetti:

"Hem bir es olarak hem bir baba olarak hem de bizlere örnek olarak çok açik bir sekilde bazi davranislari gösterir. Aile hiç olmadigi kadar hizli bir sekilde dönüsüm geçirmektedir. Bu dönüsüm süreçlerini iyi anlarsak, aile adi verilen ve ilkokuldan beri bizlere ögretilen toplumun o küçük temel tasini koruyabiliriz. Insanlar özellikle bizim gibi toplumlarda aile temelli, aile kurma motivasyonu ile yetisirler. Ne yazik ki ülkemizde son yillarda her 4 evlilikten biri, bosanmayla sonuçlanmaktadir. Her dört çiftten biri, ilk 5 yil içerisinde maalesef bosanmaktadir. Bunun çesitli nedenleri vardir. 5 ile 10’uncu yil arasinda problem yok. 10-16 yillari arasinda bosanma problemi tekrar gündeme geliyor. 20 yildan sonra herhangi bir problem yok. Bunlar göz önüne alinarak, anne ve babalarin iyi bir sekilde egitilmesi gerekmektedir. Umarim verilecek egitimler sizlere katki sunar."

Program, Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Ögretim Teknolojileri Egitimi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Sadi Seferoglu'nun 'Dijital Ebeveynlik' ile Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Okul Öncesi Bölümü Ögretim Üyesi Dr. Elif Yilmaz, 'Anne Baba Tutumlari ve Etkili Iletisim' konularindaki sunumlariyla devam etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile