Van’da BDP Mitingi

Van’da BDP Mitingi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hiç kimsenin zindanlarda ölmemesi için mücadele ettiklerini belirterek, "Artık çok kritik saatler yaşıyoruz. Biz kısa zamanda olumlu gelişmelerin yaşanmasını umut ediyoruz" dedi.

Van’da, BDP Van İl Başkanlığı öncülüğünde cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla bir miting düzenlendi.

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki mitingin ardından Erciş'ten karayolu ile Van'a gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi önünde partililer tarafından karşılandı. Buradan konvoyla mitingin yapılacağı Erek Caddesi üzerindeki İtfaiye Meydanı’na gelen Demirtaş, burada toplanan binlerce vatandaşa seslendi. Demirtaş, Türkiye'nin her yerinde halkın açlık grevine katılanlara destek vermek amacıyla direnişe geçtiğini belirtti.

Demirtaş, "Türkiye’nin her yerinde yurttaşlarımız, 67 gündür bedenlerini ölüme yatıran evlatlarını, kahramanlarını nasıl sahiplendiklerini gösteriyorlar. 67 gündür zindanlarda yaşanan direnişi bütün dünya gördü, ancak bütün dünyanın gördüğünü görmeyen bir kişi kaldı. O da kendini dev aynasında gören, dünyanın yeni sultanı olduğunu zanneden ama gerçekte Cin Ali’den farklı olmayan bir kişi kaldı. 1 buçuk yıldır anayasasında hukuk devleti yazan bir devlet, İmralı'ya koster bozuk diye avukatları göndermiyor. 67 gündür Başbakan kafasını kuma gömerek sanki dünya bunu görmüyor gibi utanmadan açlık grevi yapan arkadaşlarımıza hakaret etmeye kalkışıyor" dedi.

"-BAŞBAKAN'A YAĞ ÇEKİN- DİYORLAR"
AK Parti'liler tarafından Başbakan'a yağ çekmelerinin istendiğini iddia eden Demirtaş, “Ama bizim görüştüğümüz AKP’lilerin bir çoğu 'taleplerinizde haklısınız', 'talepleriniz doğru ama biz Başbakan’dan korkuyoruz' diyorlar. Bir de bize 'Başbakan’a yağ çekerseniz sorunlar daha kolay çözülür' diyorlar. Yüz yıllık ülkenin en büyük sorunu, Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkamak yağlamakla çözülecek. Ben de bize o tavsiyelerde bulunanlara diyorum ki; tarihte hiçbir halk zulüm yapan bir lideri yıkayıp yağlayarak özgürlüğüne kavuşmamıştır. Direnerek özgürlüğe kavuşmuştur. Genel başkanınızın yaptıklarından memnun değilseniz yağlamak yerine direnin ki direnmeyi öğrenesiniz" ifadelerini kullandı.

"BİZİ ERGENEKON'LA KARIŞTIRDILAR"
Binlerce arkadaşlarının tutuklanarak cezaevlerine gönderildiğini ileri süren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Sandılar ki onlar cezaevlerinde boyun eğecekler. Onlara bu aklı verenler Ergenekon’la karıştırdılar. Darbeciler gibi bizim siyasetçilerimizin de boyun eğeceğini zannettiler. Ama bizim hareketimiz özgürlük hareketidir. Ergenekon bir derin devlettir. Bir kontra örgüttür. Ergenekon Kürt halkının üzerine salınan bir çete örgütüdür. 67 gündür cezaevlerinde direniş var. Siz bakmayın Cin Ali’nin şov dediğine. Cezaevlerinde saygın bir direniş var. O da bunun farkında. Van’dan bir çağrıda bulunuyoruz. Anadilde savunma hakkı eksikliklerinin giderileceğini umut ederek, Çarşamba günü genel kurulda son şekli verilecek. Anadilde eğitimin önündeki engellerin de kaldırılması konusundaki düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Hiçbir arkadaşımız zindanlarda şehit düşmesin diye mücadele ediyoruz. Artık çok kritik saatler yaşıyoruz. Biz kısa zamanda olumlu gelişmelerin yaşanmasını umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

Mitinge; BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP Parti Meclis Üyesi Necla Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Sabri Abi ile bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile