Van'da Binlerce Kisi Hamas Lideri Heniyye Için Sokaga Döküldü

Van'da Binlerce Kisi Hamas Lideri Heniyye Için Sokaga Döküldü

Van Filistin’e Destek Platformu, Iran’da suikast sonucu hayatini kaybeden Hamas lideri Ismail Heniyye’nin vasiyetini yerine getirmek için yürüyüs düzenledi.

Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Heniyye, Iran’da suikast sonucu sehit düsmeden önce 3 Agustos tarhinde Gazze ve Filistin için tüm dünya haklarindan destek istemisti. Bu kapsamda Van Filistin’e Destek Platformu, genis katilimli bir yürüyüs düzenledi.

Besyol Meydani’nda ellerinde Filistin bayraklari ve pankartlarla toplanan binlerce kisi, kentin en islek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi’nde yürüyüse geçti. Yürüyüs sirasinda ara ara oturma eylemi gerçeklestiren ve Israil aleyhine sloganlar atan kalabalik, Kent Meydani’na kadar yürüdü. Burada okunan Kur’an-i Kerim’in ardindan basin açiklamasi yapildi.

Platform adina basin açiklamasini okuyan Mehmet Emin Akaslan, Ismail Heniyye’nin çagrisi üzerine meydanlarda olduklarini belirtti.

Akaslan, “Bu dünya Gazze üzerinden kurulacak. Gazze modelini iyi okuyacagiz. Gazzelileri övmekten, yüceltmekten yeni bir asamaya geçmek gerekiyor. Gazze modelini ögrenmek, anlamak, uygulamak. Gazze insanligin atan kalbi, canli kalan kismidir. Onu modelleyip örnek alacagiz. Onlari ötekilestiren, terörle eslestirenleri iyi taniyip bilecek, layik olduklari sekilde muamele edecegiz” dedi.

Kalabalik okunan duanin ardindan alandan ayrildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile