Van'da Buruk Kar Sevinci

Van'da Buruk Kar Sevinci

Vanlilar, Kahramanmaras merkezli yasanan ve 10 ili etkileyen deprem nedeniyle uzun zamandir bekledikleri kar yagisina sevinemediler.

Van’da son zamanlarda artan soguklar, yerini kar yagisina birakti. Dün itibariyle araliklarla yagan kar yagisi nedeniyle 67 yerlesim yeri yolu ulasima kapanirken, Van Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan kapanan yollarin tekrar ulasima açilmasi için baslatilan çalismalar araliksiz sürüyor.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlügü yetkilileri ögle saatlerine kadar bölgede kar yagisi beklediklerini ifade ederek, don ve buzlanmaya karsi uyarilarda bulundular.

Bu sene adeta kar yagisina hasret kaldiklarini ifade eden vatandaslar ise Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremler nedeniyle kar yagisina sevinemediklerini belirttiler. Bölge olarak kar yagisina hazir olduklarini aktaran Metin Ertan isimli vatandas, “Bu durumda deprem bölgesindeki insanlari çok merak ediyorum. Allah yardimcilari olsun. Böyle bir durumda onlar sogukta ne yapiyorlar, hayatlarina nasil idame ediyorlar noktasinda üzülüyoruz. Bu kis artik bize bahar gibi geliyor. Biz artik alistik kisa ama o bölgedeki insanlar içimizi sizlatiyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile