Van'da cevizler umutla yeşerdi

Van Valisi Münir Karaloğlu, 'Umutlar okulda cevizle yeşersin' projesinin 2010-2011 eğitim öğretim yılında da devam edeceğini belirtti. Karaloğlu, "Eğe

  Van Valisi Münir Karaloğlu , ' Umutlar okulda cevizle yeşersin ' projesinin 2010-2011 eğitim öğretim yılında da devam edeceğini belirtti . Karaloğlu , " Eğer vatandaş , ' Ben tarlamı hazırladım çevresini de telle ördüm ' diyorsa ücretsiz fidanların yanında bir de teşekkür plaketi verin . Bunu yapan vatandaşı kutlayın . " dedi .

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı ' nın ( TEMA ) Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa 2 yıl önce ' Umutlar okulda cevizle yeşersin ' projesinin ödül töreni yapıldı . Özel Serhat Eğitim Kurumları ' nda düzenlenen ödül törenine Van Valisi Münir karaloğlu ' nun yanı sıra Edremit Kaymakamı Nurullah Ertaş , Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti ) Van Milletvekili Gülşen Orhan , TEMA Vakfı Van Temsilcisi Doç . Dr . Bekir Atik , Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hayrettin Kaya ile değişik okullarda öğretmen ve öğrenciler katıldı .

Burada konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu , ' Umutlar okulda cevizle yeşersin ' dediklerini ve bu çerçevede 100 bin fidan yetiştirildiğini anlattı . 100 bin fidanın kolay yetişen bir şey olmadığını ve bunun bir rekor olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu , " Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin ilgi ve alakası olmasaydı bu işi başaramazdık . " ifadelerini kullandı .

Türkiye ' nin ağaç bakımından en fakir ili Van olduğunu kaydeden Karaloğlu , her yıl bir fidan dikilmesi halinde 10 sene sonra Van ' da 10 milyon ağaç olacağını kaydetti . Karaloğlu , " Su yok , ağaç olmaz . Bunlar mazeret değildir . Elimizi yıkadığımız suyla kapımızda her sene bir fidan büyütebiliriz . " şeklinde konuştu .

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ve TEMA Vakfı Van Temsilcisi Doç . Dr . Bekir Atik ' in de birer konuşma yaptığı törende , Zeynep Atabaş isimli öğrenci , geçen yıl Vali Karaloğlu ile diktiği ceviz ağacını kendisine hediye etti . Projede emeği geçenlere ödüllerin de verildiği törenin ardından öğrenciler tarafından projenin konu edindiği resim sergisi gezildi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile