Van‘da Ekmek Fırınları Denetlendi

Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde bulunan fırınları denetledi. Yapılan denetimlerde bazı fırınların hijyenik olmayan ortamlarda üretim yaptığı belirlendi.

Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde bulunan fırınları denetledi. Yapılan denetimlerde bazı fırınların hijyenik olmayan ortamlarda üretim yaptığı belirlendi.



Şehir merkezindeki fırınları tek tek inceleyen 5 kişilik ekip, kurallara uyulup uyulmadığını kontrol etti. Ekipler, kurallara uymayan, hijyenik üretim yapmayan fırınlara ceza kesti. Zabıta ekipleri, girdikleri her fırında öncelikle çalışanların tırnakları ve temizliğini kontrol etti. Fırınların her köşesini titizlikle kontrol eden ekipler, bazı fırınlara ceza kesip, bazı fırınları da uyardı. Denetimler hakkında gazetecilere bilgi veren Zabıta Müdürü Vahap Kıpçak, fırınlardaki denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Kıpçak, "Halkımızın temel ihtiyacı olan ekmeğin hangi şartlarda üretildiğini öğrenmek amacıyla denetimlere başladık. Bizim için ekmek fabrikaları öncelikli ve önemlidir. Çünkü günde 30 bin ekmek üreten fabrikalar var. Bu nedenle öncelikle buradan başladık. Ancak kara fırınlarda da denetimlerimiz devam edecektir. Burada ekmeğin hijyenlik bir ortamda üretilip üretilmediğini ve ekmek gramajını kontrol ettik. Bazı fabrikalarda az da olsa eksiklikler vardı. Kimine ceza kesildi, bazıları da uyarıldı. Esnafın eksiklerini tamamlamasını istedik." dedi.

Halktan da bu konuda destek beklediklerini ifade eden Kıpçak, konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim esnaflardan isteğimiz, hijyenik olmaları ve ekmek gramajlarına dikkat etmeleri. Bir esnafın yapması gereken neyse onu yapmalarını istiyoruz. Biz bunların takipçisi olacağız, ancak halkımızdan da bu konuda destek bekliyoruz. Hijyenlik veya gramaj konusunda bir sorun varsa 153 Alo Zabıta hattını aramalarını istiyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile