Van'da Eski Mezunlar Buluşması

Muradiye Alpaslan Anadolu Lisesinin eski mezunları, düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

1948'den sonra öğretmen lisesi olarak eğitim veren okuldan mezun olan çeşitli meslek gruplarından yaklaşık 200 kişi için etkinlik düzenlendi.

Okulun yemekhanesinde birlikte yemek yiyen eski mezunlar, daha sonra Erciş Bendimahi Çayı üzerindeki İnci Kefali üreme alanını gezdi.

Daha sonra Erciş Öğretmenevi'nde devam eden programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Alpaslan Öğretmen Lisesi mezunu olarak, öğrencilik yıllarındaki arkadaşlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uzun bir eğitim dönemi yaşadıklarını anımsatan Kırekin, 'Çeşitli okul türlerinden mezun olduk. Yüksek lisanslar, doktoralar çok uzun süreli kurumsal çatılar altında kaldık. Şimdi en fazla hatırladığımız Alpaslan'dır, Alpaslan bize kişilik verdi, şekil verdi. Kişilik ve şekil verme çağımız Alpaslan'dan geçti. Alpaslan'da her birimizin aklında onlarca anı vardır. Alpaslan okulunun yok olmaması için bir fen lisesine veya sosyal bilimler lisesine dönüşmesi gerekmektedir. O zaman misyonunu kaybetmez.' diye konuştu.

Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek ise 'Alpaslan Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kutlu bir mekan olarak görüyorum. İnşallah bundan sonraki buluşmalarımız daha görkemli, daha anlamlı geçecek. Bu yılın bence en önemli kararı İl Milli Eğitim Müdürümüz Kıyasettin Kırekin'in dediği gibi bir dernek kurulması ve bu organizasyonların dernek çatısı altında yapılmasıdır. Bölgemizde Alpaslan Anadolu Öğretmen Okulu çok önemli bir rol üstlenmiştir.' ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile