Van'da Etkili Olan Dolu Kisi Aratmadi

Van'da Etkili Olan Dolu Kisi Aratmadi

Van’da ögle saatlerinde etkili olan saganak, hava sicakliginin aniden düsmesiyle yerini doluya birakirken, kisa süre içinde kent merkezi beyaza büründü.

Kentte aniden bastiran dolu yagisi hayati olumsuz etkilerken, ortaya çikan görüntü ise kisi aratmadi. Meteoroloji Müdürlügünün yaptigi uyarilarin ardindan ögle saatlerinde aniden dolu etkili oldu. Kisa sürede sehir merkezini beyaza bürüyen dolu, hayati da olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Müdürlügünden yapilan açiklamada, yagislarin ögle ve aksam saatleri arasinda Mus, Bitlis ve Hakkari illeri ile Van’in güney ve dogu ilçelerinde zaman zaman kuvvetli olmasi beklendigi belirtilerek, “2000 metre üzeri rakimli yerlerde yagislarin karla karisik yagmur ve kar seklinde görülecegi tahmin ediliyor. Hava sicakliklarinin mevsim normalleri altinda seyretmesi tahmin edilmektedir. Rüzgarin güneyli ve batili yönlerden orta kuvvette, yagis aninda yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) sekilde esmesi beklenmektedir. Mus, Bitlis, Hakkari illeri ile Van’in güney ve dogu ilçelerinde ögle ve aksam saatleri arasinda yagislarin yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) saganak ve gök gürültülü saganak seklinde olmasi bekleniyor. Ani sel, su baskini, yildirim, ulasimda aksamalar, yagis aninda kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çapli dolu yagisi, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayi gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir” denildi.

Vatandaslar, Van’da bu yil yagis açisindan bereketli oldugunu belirtirken, barajlardaki doluluk oraninin ise arttigini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile