Van'da Gss'ye Geçiş Çalışmaları

Van'da Gss'ye Geçiş Çalışmaları

Van Valiliği Yeşil Kart Bürosu Sorumlusu Ayhan Duyan, 285 bin kişinin yeşil kartlı olduğu merkezde 50 bin kişinin Genel Sağlık Sigortası`na (GSS) geçiş işlemleri için kendilerine başvuruda bulunduğunu belirtti.

  Nüfusunun yarısı yeşil kartlı olan Van`da , GSS`ye geçiş için beklenen yoğunluk kalmadı . Yasanın yürürlüğe girdiği Ocak ayının ilk günlerinde yoğunluk yaşadıklarını , ancak şimdi yoğunluğun büyük ölçüde azaldığını söyleyen Duyan , vatandaşların Sağlık Bakanlığı`nın getirdiği yönetmeliği yanlış anladığını söyledi . İlk günlerde büyük bir izdihamın yaşanmasına rağmen 285 bin kişinin yeşil kartlı olduğu Van merkezde şimdiye kadar 50 bin civarında başvurunun bulunduğu belirten Duyan , " 2011 yılında vizesiniyenilemiş olan vatandaşlar vize tarihi bitimine kadar sağlık hizmetlerinde faydalanacaklar . Vize tarihi geçmiş veya yeni kayıt yaptırmak isteyen kişilerin gelir beyanı için 31 Ocak 2012 tarihine kadar başvurmaları gerekiyor " dedi .

Herhangi bir yoğunluk ve izdihamın yaşanmaması için vatandaşların gelir tespit başvuru formlarını teslim aldıktan sonra sisteme kaydettiklerini belirten Duyan , " Bugüne kadar yapılan başvuru formlarından ancak bin civarında bilgisayar sistemine yükledik . Sistem yeni olduğu için işlemler zaman alıyor . Biz başvuruları sisteme yükledikten sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünce gelir tespitleri yapılacak . Gelir tespiti tamamlanan başvuru sahipleri SYDV Müdürlüğü Mütevelli Heyeti tarafındandeğerlendirmeye tabi tutulacak . Daha sonra dosyalar Sosyal Güvenlik Kurumu`na gönderilecek ve SGK`da başvuru sahibinin gelir durumuna göre primler en düşük 35 ve en yüksek 213 TL olarak belirlenecek " şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile