Van'da Husumetli Aileler Baristirildi

Van'da Husumetli Aileler Baristirildi

Van’da aralarinda husumet bulunan Mamhuran Asireti ile Degirmenarki Mahallesi’ndeki Tasdemir ailesi, verilen yemekle baristirildi.

Van’da üç yil önce Mamhuran Asireti ile Degirmen Arki Mahallesi’ndeki Tasdemir ailesi arasinda çikan ve 2 kisinin hayatini kaybettigi kavganin ardindan baslayan husumetin sona erdirilmesi için baris programi düzenlendi.

Ertosi (Mamhuran) Asireti Lideri Hüsnü Timur ve Burukiler Kültürel, Sosyal, Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani M. Serif Erbenzer’in girisimleri sonucu düzenlenen baris programina husumetli aileler katildi.

Kur’an-i Kerim’in okunmasi ve dua edilmesinin ardindan bir konusma yapan Ertosi Asireti Lideri Hüsnü Timur, tarihin baslangicindan bu yana insanlar arasinda çesitli nedenlerden kaynakli bireysel ya da toplumsal sorunlarin ortaya çiktigini ifade ederek, buna ilk örnegin de Hazreti Adem’in ogullari Habil ile Kabil’in olayi oldugunu söyledi.

O günden bugüne kadar ölümlerle sonuçlanan tüm bu vahim ve acikli olaylarin barisla sonuçlandigina dikkat çeken Timur, barisin kutsalliginin da buradan geldigini söyledi.

Timur, “Van merkezde üç yil önce bir anlasmazlik yüzünden iki degerli insanimiz hayatini kaybetti. Yasanmis bu acilara ragmen basta kederli aileler olmak üzere tüm asiret mensuplarimizla birlikte barisin saglanmasi için her türlü zorluga ragmen büyük bir özveriyle baris yapma noktasina geldik. Allah’in izniyle herkesin huzurunda ve sahitliginde bunu gerçeklestirmis oluyoruz” dedi.

Van ve çevre illerde 10’dan fazla tatsiz olayin barisla sonuçlanmasina öncülük ettigini vurgulayan Timur, “Beni bilen ya da basinda takip edenler bunu bilirler. Bazi saglik sorunlarima ragmen özellikle bu barisin gerçeklesmesi için üç aydan fazla süredir yogun bir çaba gösteriyorum. Yasamimin sonuna kadar da bir baris elçisi olmaya çaba gösterecegim. Yasadigimiz bu çagda bir daha bu tür acili olaylarin olmamasi için tüm insanlarimizin sagduyulu, sabirli ve mantikli davranmalarini özenle rica ediyorum. Hiçbir para, mal ve mülk insan cani kadar önemli degildir. Herkes buna dikkat etmelidir. Dilegim odur ki; bu ve buna benzer olaylarin bir daha yasanmamasidir. Süphesiz bu barista birçok kisinin emegi olmustur. Allah herkesten razi olsun. Tekrardan hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine de sabirlar diliyorum. Yasanmis acilar hepimizin ortak acilaridir” ifadelerini kullandi.

Burukiler Kültürel, Sosyal, Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani M. Serif Erbenzer ise “Üç senedir devam eden bir olaya Burukiler Dernegi olarak araya girdik ve bu barisi sagladik. Baris, bir çocuk gibidir. Barisa emek vermek lazim. O çocugu büyütmek lazim. O çocugu büyüttükten sonra bir verim alabiliriz. Bizde bu emegi verdik ve ben bu anlamda Hüsnü Timur ve tüm Mamhuran ailesine saygi ve sevgilerimi iletiyor, kendilerine tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan iki aile arasinda barisla sonuçlanan program, yemek ikrami ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile