Van'da 'Icra Hukukundan Kaynaklanan Davalar' Konulu Meslek Içi Egitim Semineri

Van'da 'Icra Hukukundan Kaynaklanan Davalar' Konulu Meslek Içi Egitim Semineri

Türkiye Adalet Akademisi Meslek Içi ve Hizmet Içi Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen “Icra Hukukundan Kaynaklanan Davalar” konulu meslek içi egitim semineri Van’da basladi.

“Icra Hukukundan Kaynaklanan Davalar” konulu meslek içi egitim semineri, Van Elit World Otel’de Türkiye Adalet Akademisi Baskani Muhittin Özdemir’in açilis konusmasiyla basladi.

Özdemir, icra hukukundan kaynaklanan davalara bakmakla görevli Bölge Adliye Mahkemesi baskan ve üyeleri ile hakimlere yönelik düzenlenen seminerin 3 gün sürecegini ve 81 katilimcinin egitim alacagini belirtti.

Özdemir, “Yenilenen ve güçlenen yapisi, ‘güven veren adalet için etkin egitim’ anlayisini temel alan vizyonuyla çalismalarina ara vermeden devam eden Türkiye Adalet Akademisi, aday egitimi, hakim ve savci egitimleri, kamu kurumlarina yönelik hukuk ve adalet konularinda düzenlenen hizmet içi egitimlerle yabanci ülke hakim ve savcilarina yönelik yurt disi egitimler olmak üzere 4 alanda egitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Hedefimiz hukuka ve insan haklarina bagli, tarafsiz, bagimsiz, hür vicdaniyla karar veren, meslek etik ilkelerini benimseyen, toplumun adalet ihtiyacina cevap verebilecek nitelikte hakim ve savcilar yetistirmektir” dedi.

Hakim ve Savcilar Kurulu tarafindan görevlendirilen 81 katilimci ile meslek içi egitimleri tamamlayacaklarini dile getiren Özdemir, “Bu egitim çerçevesinde sikayet, itiraz ve itirazin kaldirilmasi, ilamli takipler, rehinin paraya çevrilmesi yoluyla yapilan takipler, kambiyo senetlerine mahsus icra takipleri ve buna iliskin icra mahkemesine basvurular, istihkak davalari, ihalenin feshi konulari aktif bir sekilde görüsülecek. Icra hukukundan kaynaklanan davalar konulu meslek içi egitim seminerimizin tüm katilimcilar için basarili olmasini diliyorum” diye konustu.

Seminerin serhat sehri Van’da düzenlenmesinden memnuniyet duydugunu dile getiren Cumhuriyet Bassavcisi Oguzhan Dönmez ise, güncel Yargitay içtihatlarinin degerlendirilecegi ve mevzuat degisikliginin konusulacagi faydali bir seminer olacagini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile