Van'da Ikinci El Araca Bakan Çok Alan Yok

Van'da Ikinci El Araca Bakan Çok Alan Yok

Van’daki ikinci el açik oto pazarinda hafta sonu yogunlugu yasanirken, vatandaslar pazardaki araçlara yalnizca uzaktan bakmakla yetiniyor.

Ercis karayolu üzerinde bulunan açik oto pazari sezonun en yogun günlerinden birini yasadi. Tika basa dolan ve araç alim satimi yapanlarin mekani haline gelen pazar, son dönemde kuru kalabaliklara ev sahipligi yapiyor. Açik oto pazarina araçlarini satmak için akin eden vatandaslar alici bulamamaktan, alicilar ise uygun araçlarin hasarli oldugunu, yeni modellerin ise fiyatinin yüksek olmasindan yakindi.

“Düsük fiyatli araçlar kusurlu”

Konuya iliskin konusan Ridvan Can, pazarda yaklasik 2 saat boyunca gezdiklerini ama imkanlari dogrulusunda bir araç bulamadiklarini belirtti.

Düsük fiyatli araçlarin birçok kusuru oldugunu ifade eden Can, “Bütçemize uygun araca bakmaya çalisiyoruz. Bizlerin de 3-4 pazarlik sürecimiz olabiliyor. Bütçemize uygun bir araç bulursak, alacagiz” dedi.

Aracini satmak için oto pazarina gelen Muzaffer Yildiz isimli vatandas ise piyasada bir belirsizligin oldugunu söyledi.

Araçlara bakanin oldugunu, ancak alanin olmadigini ifade eden Yildiz, piyasanin 3-4 ay öncesine göre biraz daha düstügünü kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile