Van'da Ismail Haniye Için Giyabi Cenaze Namazi Kilindi

Van'da Ismail Haniye Için Giyabi Cenaze Namazi Kilindi

Van Filistin’e Destek Platformu üyeleri, Iran’da suikast sonucu hayatini kaybeden Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniye için giyabi cenaze namazi kildi.

Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniye, Tahran’da ugradigi suikast sonucu hayatini kaybetti. Van Filistin’e Destek Platformu üyeleri ise ikindi namazi sonrasi Hazreti Ömer Camii avlusunda bir araya geldi. Burada kilinan cenaze namazinin ardindan platform adina basin açiklamasini okuyan Mehmet Garip Cesur, Ismail Haniye’nin Seyh Ahmet Yasin ve Abdülaziz el- Rantisi’nin aziz davasindaki izlerini takip ederek sehitler kervanina katildigini belirtti.

Cesur, "Ismail Haniye, 3 oglunun, 4 torununun sehadet haberini alinca, davasini çelik bir iradeye, acisini sabra dönüstüren ’Benim çocuklarimin kani Filistin halkinin kanindan daha degerli degildir. Gazze’deki tüm çocuklar benim çocuklarimdir’ diyen, iman iddiasini mücadele, özgür Kudüs askini sehadetiyle ispat eden Filistin’deki binlerce mücahitten biriydi. ’Allah yolunda öldürülenlere ’ölüler’ demeyin! Onlar diridirler’ diyor ya Rabbimiz, bizler de isittik ve itaat ettik diyoruz. Onlar mücadele ruhunu diri tutan, davalarini direnise dönüstüren, nesillere çaglara güzel bir çagri ve örneklik birakan önderlerdir. ’Madem ölüm tek bir defa gelecek o da neden Allah için olmasin’ inanciyla Hakka yürüyen bu yigidimizin, davasinin hak olduguna nasil iman ediyorsak, onun yasini tutarken de yasarken ki sahitligine taniklik ediyor, Rabbimizin sehadetini kabul etmesini niyaz ediyoruz. Tüm Filistin halkinin basi sag olsun, tüm Müslümanlarin basi sag olsun. Artik tam anlamiyla sözün bittigi yerdeyiz" dedi.

Grup okunan duanin ardindan alandan ayrildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile