Van'da Isten Çikarilanlar Belediye Önünde Çadir Kurdu

Van'da Isten Çikarilanlar Belediye Önünde Çadir Kurdu

Van’da isten çikarilan çok sayida isçi, DEM Partili Ipekyolu Belediyesi önünde çadir kurarak süresiz eylem baslatti.

DEM Partili Van Büyüksehir Belediyesi ile Ipekyolu Belediyesi, 1 Mayis Isçi Bayrami’ndan 1 gün sonra çok sayida isçinin is akdine son verdi. Isten çikarilan isçiler, HAK-IS Van Subesi öncülügünde eylem baslatti. Ipekyolu Belediyesi önünde çadir kuran isçiler, verilen karara tepki göstererek islerine geri dönmek istedi.

Konuya iliskin konusan HAK-IS Van Sube Baskani Fatih Akdeniz, 1 Mayis Isçi Bayrami’ndan 1 gün sonra is çikislarinin basladigini belirtti.

Isten çikarmalarin sebebini bütçe olarak gösterildigini ifade eden Akdeniz, “Bu kadar borç varken isçinin aldigi maas bütçeyi neden bu kadar engelliyor. Daha önce HDP ve AK Parti döneminde de isçi alimlari oldu. Belediyelerde herkes kendi tanidigini ise aliyor. Bu sadece burada degil, Türkiye’nin her yerinde böyledir. Burada çikarilan isçilerin ise gelmedigi gibi söylemler vardi. Ancak bu dogru degil ve isçilerimizin buna ihtiyaci var. Her birinin farkli farkli hikayeleri var” dedi.



“Yeni yönetim hayallerimizi elimizden aldi”

Ipekyolu Belediyesinde temizlik isçisi olarak çalistiktan sonra isten çikarildigini söyleyen Hakan Sipal ise “Ise büyük bir mutlulukla basladim. Su an nisanliyim ve 2 y sonra dügünüm var. Ise alinirken de nisanlima ve aileme büyük umutlar vadettim. Aramizda nisanli, engelli ve hastasi olan arkadaslarimiz var. Bir mesajla hayallerimiz elimizden alindi. Eylemlerle iyi sonuçlar almayi diliyoruz. Bütçe bahane edilemez ve isçi maaslari üzerinden tasarruf edilemez. Iltimasla, rüsvetle ise girdigimiz söyleniyor. Bunu tespit edin, gelip altina imzamizi atalim. Sabah gelip çevreyi temizliyordum. Yeri geliyor eldivensiz yerdeki çöpleri temizliyordum. Eger gerçekten ise lüks araçla gelen varsa tespit edin. Çünkü onlar yüzünden biz de isimizden atildik” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile