Van'da Kar Yagisi Ve Sis

Van'da Kar Yagisi Ve Sis

Van’da etkili olan saganak, yüksek kesimlerde yerini sis ve kar yagisina birakti.

Van’da dün aksam saatlerinde etkili olan saganak yagis aralikli devam ederken, yüksek kesimlerde ise yagislar kar seklinde düsmeye basladi.

Hava sicakliginin hissedilir derecede düstügü kentte, Bahçesaray ilçesinin yüksek kesimleri de beyaza büründü. Van’in dogusunda bulunan 3 bin 200 rakimli Erek Dagi, Gevas ilçesi sinirlari içerisinde bulunan 3 bin 550 rakimli Artos Dagi ve Van-Bahçesaray yolu üzerinde bulunan ve 3 bin rakimli Karapet Geçidi beyaza büründü. Karapet Geçidi’nde etkili olan sis ve kar yagisi, sürücülere zor anlar yasatiyor.

Meteoroloji 14’üncü Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamada ise bölge genelinde havanin parçali ve çok bulutlu olacagi belirtilerek, “Aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi, yagislarin Van ve Bitlis çevrelerinde yer yer kuvvetli olacagi tahmin ediliyor. Hava sicakliklarinin mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altinda seyredecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin güneyli ve batili yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, yagis aninda yer yer kuvvetli esecegi tahmin ediliyor. Il merkezlerimiz için beklenen günün en yüksek sicakliklari, Van’da 14, Bitlis’te 14, Hakkari’de 17 ve Mus’ta 18 derece olmasi bekleniyor” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile