Van'da Kaybolan Çocuk

Gürpınar ilçesinde 7 gündür haber alınamayan küçük Nehir'i arama çalışmalarında, şimdiye kadar 50 bin metrekarelik alan tarandı.

İlçeye bağlı Kırkgeçit Mahallesi'nde yaşayan ve 7 gün önce evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ı arama çalışmaları sürüyor.
Kar, yağmur ve çamura aldırış etmeden günlerdir küçük Nehir'i bulmaya çalışan ekipler, şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlamadı.
Dün bölgede etkili olan kar yağışına rağmen akşam saatlerine kadar aramalarını sürdüren ekipler, havanın kararmasıyla ara verdikleri çalışmalara bugün yeniden başladı.

Günün ilk ışıklarıyla Kırkgeçit'ten yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki alanda çalışma yürüten İl Jandarma Komutanlığı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile geçici köy korucuları, aramalarına aralıksız devam ediyor.
AFAD ekip sorumlusu İbrahim Avcı, AA muhabirine yapığı açıklamada, Nehir'in kaybolduğu günden bu yana Kırkgeçit Mahallesi'nde arama faaliyetinde bulunduklarını anımsatarak, çalışmalara 10 kişilik ekip ve dedektör köpeklerle destek verdiklerini söyledi.

Çalışmalara katılan bütün ekiplerin ve vatandaşların şimdiye kadar 50 kilometrekarelik bir alanda arama tarama faaliyetinde bulunduğunu anlatan Avcı, "Mahallenin tamamını ve çevresindeki dağların hepsini aradık. Şimdiye kadar Nehir'in ayakkabıları dışında hiçbir bulguya rastlamadık. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bulunması yönünde halen umudumuz var" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile