Van'da Kis Lastigi Degistirme Yogunlugu Geç Basladi

Van'da Kis Lastigi Degistirme Yogunlugu Geç Basladi

Van’da havanin geç isinmasi nedeniyle kis lastigi degistirme yogunlugu geç basladi.

Sehirlerarasi yük ve yolcu tasiyan ticari araçlar için 1 Aralik’ta baslayan kis lastigi takma zorunlulugu, 1 Nisan itibariyle sona erdi. Van’da ise nisan ayinda havalarin geç isinmasi ve yagislarin yüksek kesimlerde kar seklinde düsmesi nedeniyle lastik degisimi yeni yapilmaya baslandi. Yakittan tasarruf etmek ve muhtemel olumsuzluklara karsi araçlarini korumak isteyen sürücüler, lastiklerini degistirmek için gittigi oto lastikçilerde yogunluk olusturdu.

Konuya iliskin konusan oto lastik ustasi Yusuf Sancak, 1 Nisan itibariyle kis lastigi takma zorunlulugunun sona erdigini hatirlatti. Çalismalarinin yogun tempoyla devam ettigini ifade eden Sancak, “Van’da 4 mevsim birlikte yasaniyor. Daha önce kar yagardi sonra yagmur yagardi. Ancak son zamanlarda iklim degisikligi yasaniyor. Halkimiz da o yüzden lastik degisiminde biraz tedirgin oluyorlar. Ancak kislik lastikleri erken degistirilmeleri daha iyi olur. Bizler de lastik degisimi sirasinda sensörlü supaplara çok dikkat ediyoruz. Robotik makinalarda itinayla söküyoruz. Önemli olan is emniyetidir. Onlara çok dikkat ediyoruz” dedi.



“Sicak havada kislik lastik araca zarar verir”

Sicak havalarda kislik lastiklerin aracin performansini düsürdügünü dile getiren Sancak, “Bu mevsimde kislik lastik kullanmak araca zarar verir. Araçta ses çikarir, yakit tüketimini arttirir ve araçta titreme yapar. Araçlarina yazlik lastik takmalarini öneriyoruz. Lastik degisimlerini de güvenilir ve bilindik ustalardan yaptirmalari çok önemlidir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile