Van'da Köpek Saldirisinda Ölen Minik Mete'nin Ailesi 'Yasal Düzenleme' Istiyor

Van'da Köpek Saldirisinda Ölen Minik Mete'nin Ailesi 'Yasal Düzenleme' Istiyor

Van’da geçtigimiz yil köpek saldirisi sonucu hayatini kaybeden Emir Mete Durna’nin amcasi, basibos köpeklerle ilgili önlem alinmasina iliskin hazirlanan yasal düzenlemenin hayata geçirilmesini istedi.

Van’in Ipekyolu ilçesinde 30 Ocak 2023 tarihinde evinin önünde arkadaslariyla top oynarken Alman kurdu kirmasi köpegin saldirisina ugrayan ilkokul ögrencisi Emir Mete Durna (9), kaldirildigi hastanede hayatini kaybetmis, köpegi sahiplenip daha sonra sokaga salan H.K. ise tutuklanmisti. Van’da köpegin saldirmasi sonucu hayatini kaybeden Emir Mete Durna’nin amca Mehmet Sirin Durna, yegeninin ölümünün üzerinden 18 ay geçmesine ragmen toparlanamadiklarini söyledi.

Küçük Mete’nin anne ve babasinin agir travmaya maruz kaldigini ve psikolojik tedavi aldiklarini ifade eden Durna, sokak köpekleri konusunda alinmasi gereken önlemlere iliskin hazirlanan yasal düzenlenmenin hayata geçilmesini istedi. Yasadiklari acilarin baskalarinin da yasamamasini isteyen Durna, sokak köpeklerinden sadece çocuklarin degil, yetiskinlerin de etkilendigini dile getirdi.

“Sokak hayvanlarinin toplanmasini istiyoruz”

Konuya iliskin konusan Emir Mete Durna’nin amca Mehmet Sirin Durna, yegeninin bir sokak köpegi tarafindan öldürüldügünü belirtti.

Mete’nin anne, babasinin olayin etkisinden kurtulamadiklarini ve psikolojik olarak toparlanamadigini ifade eden amca Durna, "Hala o günden çikamadik. Biz anne ve babasina oranla biraz daha iyiyiz ama bizler de çok kötüyüz. Sokak hayvanlarinin toplanmasini istiyoruz. Barinakta olur, baska bir yolu olur ama bir an önce bir çözüm bulunsun istiyorum. Baska insanlarin ve çocuklarin zarar görmemesi adina yeni yasayla ilgili çalismalarin oldugunu duyduk. Umuyoruz ki dogru bir karar alinir” dedi.



“Yasadigimiz acilari baska insanlar yasamasin”

Sokakta insanlara zarar veren hayvanlarin toplanilmasini isteyen Durna, “Böylesi bir olayin yasanmamasi için gerekli islemler yapilsin. Bizim yasadigimiz acilari baska insanlar yasamasin. Bizler o günün psikolojisinden çikamadik. Köpekleri gördügümüzde biz yetiskinler olarak da korkuyoruz. Hayvan insanlara zarar veriyorsa, korkmamasi gibi bir durum olamaz. Bu durumu yasayan bizler daha kötü durumdayiz. Bir an önce bir çözüm bulunur ve hayvanlar toplanir. Yasadiklarimizin yasanmasini istemiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile