Van'da Kurban Derisi Ve Bağırsak Bağışı

Van'da Kurban Derisi Ve Bağırsak Bağışı

Türk Hava Kurumu (THK) Van Şube Başkanı Vahdettin Dicle, 4 günlük Kurban Bayramı süresince 30 kişilik bir ekiple yaptıkları çalışmalar kapsamında 2 bin 501 adet küçükbaş ve 197 adet de büyükbaş hayvan derisi topladıklarını belirtti

Türk Hava Kurumu (THK) Van Şube Başkanı Vahdettin Dicle, 4 günlük Kurban Bayramı süresince 30 kişilik bir ekiple yaptıkları çalışmalar kapsamında 2 bin 501 adet küçükbaş ve 197 adet de büyükbaş hayvan derisi topladıklarını belirtti.
2860 Sayılı Kanun gereği fitre, zekat ve deri toplama yetkilisinin sadece THK'da olduğunu belirten Van Şube Başkanı Vahdettin Dicle, her yıl olduğu gibi bu sene de 4 gün boyunca vatandaşların THK´ya bağışladığı derileri düzenli bir şekilde Van merkez ile 5 ilçede 16 araç ve 30 personelle topladıklarını belirtti. Bu yıl 2 bin 501 adet küçükbaş ve yaklaşık 3 bin kilograma denk gelen 197 adet büyükbaş hayvan derisi topladıklarını anlatan Dicle, "Geçen yıllara göre hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvan kesiminde ciddi anlamda bir azalma olduğunu gördük. Bunu da bu yıl ki hayvan fiyatlarının yüksek oluşundan kaynaklandığını tahmin ediyoruz" dedi.
Kendilerine yapılan yardımların yüzde 60'ını tekrar çeşitli hayır kurum ve dernekler kanalı ile halka dağıttıklarını ifade eden Dicle, "Kurban deri ve bağırsaklardan elde edilen gelirlerin yüzde 50'sini paydaş kuruluşumuz olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 4'ünü Türkiye Kızılay Derneği'ne, yüzde 3'ünü Çocuk Esirgeme Kurumu'na ve yüzde 3'nü de Diyanet İşleri Vakfı'na veriyoruz. Dolayısıyla halktan aldığımızı tekrar halka veriyoruz. Bu gelirlerin yüzde 60'nı dağıtıyoruz" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile